gemeente Steenbergen | Buurtpreventie, iets voor jou?

Nieuwsbericht Buurtpreventie, iets voor jou?

Gepubliceerd op: 25 mei 2021 16:05

Het doel van buurtpreventie is samen te zorgen voor een veilige en leefbare omgeving. Een buurt waar het fijn is om te wonen en waar bewoners oog hebben voor elkaar en voor de problemen in hun straat of wijk. Buurtpreventie is een initiatief van, voor en door bewoners.

In onze gemeente zijn we actief in Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen-Zuid en Steenbergen-Noord (incl. Buiten de Veste). We hebben teams met mensen die zichtbaar hun ronde maken door de buurt op verschillende tijdstippen van de dag. Tijdens deze ronde hebben we oog voor onze omgeving, kunnen we direct handelen en een beroep doen op de Politie, Boa's en de Gemeente. Hierdoor lossen we problemen vaak al in een vroeg stadium op. Of voorkomen we ze juist, waardoor vandalisme, woninginbraken, gemeentelijke voorzieningen en verstoringen van de openbare orde afnemen.

We zoeken nieuwe, enthousiaste mensen!

Lijkt het je leuk om bij te dragen aan een veilige, leefbare en schone buurt? Ben je 18 jaar of ouder en heb je minimaal 2x per maand een uurtje tijd om een ronde door je wijk te lopen?
Sluit je dan bij één van de buurtpreventie teams aan, want we zoeken nog enthousiaste mensen.

Op www.buurtpreventiesteenbergen.nl kan je meer informatie lezen over de buurtpreventie teams en hun werkgebied waarin ze actief zijn.

Steenbergen-Zuid – StrieneZuid@gmail.com
Steenbergen-Noord – StrieneNoord@gmail.com
Voor de overige teams zie hiervoor www.buurtpreventiesteenbergen.nl

Buurtpreventie