Nieuwsbericht Burgemeester Van den Belt wil vandalisme in Steenbergen-Zuid halt toeroepen

Gepubliceerd op: 04 april 2018 12:40

"Tot hier en niet verder!" Dat is de kop van de column van burgemeester Ruud van den Belt die vandaag verschijnt in de Steenbergse Bode. De burgemeester reageert in zijn column op recente vernielingen en andersoortig vandalisme in Steenbergen-Zuid, roept inwoners op tot waakzaamheid en spreekt ook de dader(s) aan.

Vandalisme

De gemeente doet er – samen met de aannemer, het wijkteam, politie en het buurtpreventieteam – alles aan om Steenbergen-Zuid schoon, heel en veilig te houden. Helaas wordt de wijk al geruime tijd gesaboteerd door tot nu toe onbekende vandalen.

Afgelopen paasweekeinde werd het huis beklad van een inwoner die zich actief inzet als lid van buurtpreventieteam Striene-Zuid. Vervolgens ging afgelopen nacht een tuinhuisje in vlammen op, terwijl vorige week al boompjes vernield werden die net geplant waren.

Samen met politie, het openbaar ministerie, het buurtpreventieteam en met behulp van buurtonderzoek en oproepen aan de wijkbewoners, wordt al lange tijd geprobeerd een einde te maken aan de sabotage van publieke eigendommen en brandstichtingen bij verenigingen en particulieren. Tot nu toe zonder succes.

Oproep tot nog meer waakzaamheid

Vandaar de oproep van de burgemeester aan inwoners tot nóg meer waakzaamheid. Wie iets verdachts ziet of hoort, wordt dringend verzocht de politie te bellen via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). En bij acute (nood)situaties mag meteen 112 worden gebeld.

Tegelijkertijd vindt burgemeester Van den Belt dat de dader(s) maar eens zo dapper moeten zijn om naar voren te treden. ,,Wat je ook dwars zit, laat het me weten, dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken. Ik ben ook jouw/jullie burgemeester en mijn deur staat voor iedereen open."