Nieuwsbericht Burgemeester sluit woning na vondst hennepkwekerij

Gepubliceerd op: 01 mei 2020 11:35

Per 1 mei heeft burgemeester Van den Belt een woning aan de Anjerstraat 30 in Steenbergen voor een periode van twee maanden gesloten. Eerder werd op deze locatie door de politie een hennepkwekerij aangetroffen met 168 hennepplanten.

Burgemeester Van den Belt: ''Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met een groot gevaar op brand. Bovendien trekken ze criminaliteit aan, waardoor de omgeving verloedert. Dit is onacceptabel. Om de openbare orde en rust in de omgeving te herstellen wordt zo'n pand tijdelijk gesloten, op basis van het regionale Damoclesbeleid dat wij hanteren.''

Het regionale Damoclesbeleid is onlangs aangepast, waardoor nu ook woningen gesloten kunnen worden na constatering van een dergelijk drugsdelict. In verband met de coronacrisis heeft de betreffende bewoner wel iets langer de tijd gekregen om zijn huis te verlaten en op zoek te gaan naar vervangende woonruimte. De sluiting geldt tot 1 juli van dit jaar.