Nieuwsbericht Burgemeester sluit woning na aantreffen hennepkwekerij

Gepubliceerd op: 09 april 2020 16:00

In de Esdoornstraat in Steenbergen heeft de politie onlangs een hennepkwekerij aangetroffen. Vandaag heeft burgemeester Van den Belt besloten de betreffende woning voor twee maanden te sluiten.

Burgemeester van den Belt: ' Ook in deze tijd is het belangrijk om je ogen en oren goed open te houden, samen hebben we de opgave om onze omgeving veilig te houden. Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met een groot gevaar op brand. Bovendien trekken hennepkwekerijen criminaliteit aan. Dit is onacceptabel. Om de openbare orde en rust in de omgeving te herstellen wordt de woning op basis van het regionale Damoclesbeleid gesloten.''

Het coronavirus heeft grote gevolgen, ook voor onze gemeente. Toch zorgen we ervoor dat onze wettelijke taak en de samenwerking met de politie rondom bijvoorbeeld ondermijning daarnaast gewoon doorloopt.

In de gemeente Steenbergen wordt sinds kort het nieuwe regionale Damoclesbeleid gehanteerd. Het beleid is verscherpt ten opzichte van het vorige beleid. Zo worden woningen voortaan direct voor de duur van twee maanden gesloten indien hennepkweek plaatsvindt.