gemeente Steenbergen | Buitelstee en gemeente zetten zich samen in voor doorgaan jubileumfeest

Nieuwsbericht Buitelstee en gemeente zetten zich samen in voor doorgaan jubileumfeest

Gepubliceerd op: 14 oktober 2021 17:50

De Buitelstee en de gemeente Steenbergen gaan er alles aan doen om het jubileumfeest van de sporthal en het sportcafé door te laten gaan. Zij gaan samen aan de slag om tijdig te zorgen voor de juiste vergunning.

De Buitelstee in Dinteloord wil op 13 november het 40-jarige bestaan van de sporthal en het 15-jarige bestaan van het sportcafé vieren. Om dit te doen in de sportzaal is een vergunning nodig.

Middernacht

Qua grootte voldoet een melding voor een klein evenement. Hier is dan ook in eerste instantie op ingezet. Alleen moet dan om 23.00 uur het feest stoppen.
De Buitelstee wil graag doorgaan tot ten minste middernacht. Om dit voor elkaar te krijgen, is toch een vergunning voor een groot evenement nodig. Dit is een langduriger traject waarvoor documenten zoals plattegronden en een draaiboek nodig zijn. Niet alleen de gemeente, maar ook bijvoorbeeld de brandweer moeten deze goedkeuren. Hierdoor ontstond tijdsnood waarna De Buitelstee gisteren besloot om het feest niet door te laten gaan.

Goed overleg

Wethouder Willy Knop heeft vanmorgen direct contact gezocht met de uitbaters van De Buitelstee, Hans en Maartje Bolluijt. "Het is heel vervelend dat zij de conclusie trokken dat het feest niet door kon gaan", zegt de wethouder. Na een goed overleg tussen de gemeente en de uitbaters is afgesproken samen alles op alles te zetten om het feest door te laten gaan. "Dat kan door snel de benodigde documenten voor een groot evenement aan te leveren en de procedure te versnellen. Zo kan deze mooie mijlpaal voor de Buitelstee toch goed gevierd worden mét de juiste vergunning", aldus wethouder Knop.

Hans en Maartje Bolluijt kunnen zich hier in vinden. "Fijn dat we zo samen tot een oplossing kunnen komen."