gemeente Steenbergen | Bladkorven in de gemeente Steenbergen

Nieuwsbericht Bladkorven in de gemeente Steenbergen

Gepubliceerd op: 09 november 2023 07:55

Het is weer herfst en de bladeren vallen al snel met grote hoeveelheden van de bomen. Om overlast van vallende bladeren te voorkomen, worden in november bladkorven geplaatst.

De korven worden geplaatst op plekken waar een vrachtwagen met kraan bij kan komen. Er is gekozen voor locaties waar veel bomen staan en waar dat voor de verkeersveiligheid en de afwatering een probleem kan vormen. Op plekken waar geen korven staan, wordt er periodiek geveegd door de buitendienst. Waar het kan laten we de bladeren liggen. Dit is namelijk goed voor de biodiversiteit. Ze voeden bijvoorbeeld de bodem of zijn schuilplaats voor veel dieren.

De bladkorven zijn alleen voor bladafval. Het is niet de bedoeling om snoeiafval, hout of afval in de korven te deponeren. Bij vervuiling worden de bladkorven verwijderd.

Locaties

Dinteloord – 2 bladkorven

Nieuw-Vossemeer – 3 bladkorven

Steenbergen – 4 bladkorven

Welberg – 1 bladkorf

Blad gebruiken voor de biodiversiteit

Wist u dat het verspreiden van bladeren in uw eigen tuin (onder bomen of op plantenborders) ervoor zorgt dat de grond minder snel uitdroogt en veel planten beschermt tegen nachtvorst? Ook de vogels houden van een laagje bladeren in de tuin, dit is namelijk een rijke voedingsbron voor ze.