gemeente Steenbergen | Steunmaatregelen voor ondernemers

Artikel Steunmaatregelen voor ondernemers

De landelijke overheid en aansluitend de banken van Nederland helpen in eerste instantie burgers en ondernemers, inclusief zzp'ers, die door de coronacrisis in financiƫle problemen dreigen te raken. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen heeft op 25 maart 2020 een besluit genomen over de eerste steunmaatregelen voor de inwoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers in onze gemeenschap.

  • Er komt voor ondernemers uitstel van betaling van gemeentelijke lasten zoals de OZB, de afvalstoffenheffing, rioolheffing, toeristenbelasting en reclamebelasting. Aanslagen die al zijn opgelegd hoeven zij pas later te betalen, andere aanslagen worden later dan gewoonlijk opgelegd. Horecaondernemers hoeven de huur van de ondergrond voor hun terrassen de komende maanden niet te betalen.
  • De marktgelden die marktkooplieden al hebben betaald aan de gemeente krijgen zij terug voor de markten die niet doorgaan. Hetzelfde geldt voor evenementen die niet kunnen doorgaan en waarvan de leges al wel zijn betaald.
  • Rekeningen die ondernemers aan de gemeente sturen worden sneller betaald. Voor rekeningen die ondernemers aan de gemeente moeten betalen worden geen betalingsherinneringen verstuurd.

Heeft u vragen over deze steunmaatregelen als betrokken partij dan kunt u met uw vragen terecht op het volgende adres: steunmaatregelen@gemeente-steenbergen.nl.