Nieuwsbericht Belangrijk bericht over uw paspoort of identiteitskaart

Gepubliceerd op: 16 juli 2018 12:30

Heeft u een paspoort of identiteitskaart die is afgegeven in de maand april, mei of juni 2018? Controleer, of laat deze dan controleren door de gemeente. Bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) zich een technisch probleem heeft voorgedaan. Hierdoor kan het zijn dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt. Het gaat om paspoorten en ID-kaarten die zijn uitgegeven in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018. Deze reisdocumenten blijven geldig. U kunt hier gewoon mee reizen.

Paspoort of identiteitskaart controleren

U kunt uw paspoort of identiteitskaart zelf controleren via de gratis BZK-ID app. Deze kunt u gebruiken met een Android telefoon met NFC-reader. U kunt de app downloaden in de Google Playstore.

U kunt uw paspoort of identiteitskaart ook laten controleren bij de gemeente.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u bellen naar het centraal telefoonnummer 0800- 0201046 of mailen naar mijnreisdocumenten@rvig.nl