gemeente Steenbergen | Tijdelijk Noodfonds Energie is open gesteld

Artikel Tijdelijk Noodfonds Energie is open gesteld

U kunt vanaf nu een aanvraag doen voor het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het fonds steunt u bij een deel van uw energierekening.

Waarom dit Noodfonds?

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is een landelijke regeling voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt mensen om energieschulden te voorkomen. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds krijgen voor een periode van zes maanden.
Wat doet het Noodfonds?

Het Noodfonds geeft huishoudens steun bij een deel van de energierekening. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening, dus de rekening voor gas, warmte en elektriciteit, is in vergelijking met het inkomen van de volwassen mensen in een huishouden. Als het verschil te hoog is, verlaagt de energieleverancier een deel van de energierekening voor een periode van 6 maanden.
Maakt het uit of ik wel of niet een energietoeslag 2023 van de gemeente heb aangevraagd of ontvangen?

Nee, dat maakt niet uit. De energietoeslag van de gemeente en het Noodfonds staan los van elkaar. De regelingen kennen ook andere inkomensgrenzen en bij het Noodfonds speelt de hoogte van uw maandelijkse energiekosten een belangrijke rol. Het kan dus zijn dat u naast de energietoeslag 2023 van de gemeente ook in aanmerking komt voor een uitkering van het Noodfonds.
Het is ook mogelijk dat u niet in aanmerking komt voor de energietoeslag van de gemeente, maar wel voor een uitkering van het Noodfonds. Door middel van een situatiecheck kunt u nagaan of u kans maakt op deze steun.

Aanvragen Noodfonds

Het Noodfonds aanvragen is vanaf nu mogelijk op de website www.noodfondsenergie.nl.