gemeente Steenbergen | Aanleg glasvezelnetwerk in kernen Steenbergen en Welberg

Nieuwsbericht Aanleg glasvezelnetwerk in kernen Steenbergen en Welberg

Gepubliceerd op: 12 mei 2021 15:30

Vanaf begin mei 2021 wordt gestart met de aanleg van glasvezelnetwerk in de kernen Steenbergen en Welberg. De werkzaamheden starten in Steenbergen-Zuid. Op de website van DELTA Fiber Netwerk, de partij die het netwerk aanlegt, leest u alle informatie over de aanleg van het netwerk.

Wat doet de gemeente tijdens de werkzaamheden?

De gemeente is verplicht om het aanleggen van een netwerk te gedogen en de aannemer te faciliteren om dit zo goed mogelijk te laten gebeuren. De gemeente staat in nauw contact met DELTA fiber Netwerk tijdens de uitvoer van de werkzaamheden en heeft een coördinerende rol. Om het netwerk aan te leggen, worden onder de (overwegend) trottoirs glasvezelkabels aangelegd. Als gemeente houden we er nauw toezicht op dat de werkzaamheden veilig gebeuren en de trottoirs weer netjes hersteld worden. Dat winkels bereikbaar blijven, maar bijvoorbeeld ook dat er geen hinderlijke werkzaamheden tijdens een uitvaart plaatsvinden.

Ook adviseren en kijken we mee met DELTA fiber Netwerk over de communicatie met de inwoners en bedrijven, met name de winkeliers. We vinden het belangrijk dat iedereen goed wordt geïnformeerd over de werkzaamheden. Ook probeert de gemeente de activiteiten zo goed mogelijk af te stemmen op deze werkzaamheden. Het is helaas niet altijd mogelijk om werkzaamheden waarvoor de trottoirs open moeten, te combineren met andere werkzaamheden. Dit is bijvoorbeeld het geval in Steenbergen-Zuid. Ten tijde van de werkzaamheden afgelopen jaren, was er nog geen aanvraag voor glasvezel gedaan. Daarom moet op een aantal plekken daar helaas twee keer de schop in de grond. In Dinteloord hebben we dit in 2020 bijvoorbeeld goed kunnen combineren met andere werkzaamheden in de Witte de Withstraat en omgeving.

Vragen?

Heeft u vragen over de aanleg of de planning van het aanleggen van het netwerk? Dan kunt u terecht bij https://www.deltafibernetwerk.nl/overalglasvezel
Ervaart u overlast of heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u via MijnGemeente App een melding aanmaken, waarbij u voor het onderwerp Projecten / Glasvezel kiest.