Nieuwsbericht Aanleg glasvezel buitengebied Brabantse Wal en Halderberge gestart

Gepubliceerd op: 04 april 2019 12:00

Glasvezel buitenaf is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de Brabantse Wal en Halderberge. In Bergen op Zoom ging gisteren de eerste schop in de grond. Glasvezel buitenaf gaf het startsein samen met de wethouders van de gemeente Steenbergen,  Bergen op Zoom, Woensdrecht en Halderberge. Wethouder Wilma Baartmans was hierbij aanwezig namens onze gemeente. Op 4 juni 2018 is de benodigde deelname van 50% in dit gebied ruimschoots gehaald.

Aanleg glasvezel buitengebied Brabantse Wal en Halderberge gestart

Inwoners kijken uit naar komst glasvezel

De wethouders zijn het met elkaar eens: "Dit is een belangrijk moment, waar veel inwoners en bedrijven in het buitengebied van Brabantse Wal en Halderberge naar uitkijken. Snel internet is voor de inwoners van het buitengebied een voorwaarde om te kunnen wonen, werken en leven. Dit laat het aanmeldingspercentage van 73% ook zien. Dankzij betrokken ambassadeurs uit het gebied hebben we dit geweldige percentage gehaald. We vinden het mooi om te zien dat iedereen er samen voor is gegaan."

Eerste kwartaal 2020 gereed

Glasvezel buitenaf start met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Bergen op Zoom. Daarna wordt naar Steenbergen gegaan, ook in het tweede kwartaal. Naar verwachting is het hele buitengebied van Brabantse Wal en Halderberge in het eerste kwartaal van 2020 voorzien van glasvezel. Er worden ruim 1400 huisaansluitingen gerealiseerd. Hiervoor moet de aannemer 445 km graven en boren in de openbare ruimt en nog 69 km voor alle huisaansluitingen.

Meer weten?

Meer informatie over de aanleg en de planning is beschikbaar op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/brabantse-wal-en-halderberge/

Voor vragen over de aanleg van glasvezel in uw gebied kunt u contact opnemen met de klantenservice van Glasvezel buitenaf via 088-7585800.