gemeente Steenbergen | Aandacht voor zichtbaarheid in het verkeer met 'ValOpShop'

Nieuwsbericht Aandacht voor zichtbaarheid in het verkeer met 'ValOpShop'

Gepubliceerd op: 28 oktober 2022 09:45

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Ook voor voetgangers is er nog veel te winnen. Hoogste tijd voor extra aandacht gedurende de komende donkere maanden. Daarom komt de 'ValOpShop' de eerste week van november naar de gemeente Steenbergen.

De ValOpShop

De ValOpShop is een 'pop-up'-actie die de komende tijd onder andere in West-Brabant zichtbaar is. In alle vroegte of juist in de avondspits duiken er opvallende busjes op in het verkeer om aandacht te besteden aan fietsverlichting bij voorbijgangers. Het campagneteam deelt ter plaatse cadeautjes uit aan fietsers die goed zichtbaar zijn en lost problemen met fietsverlichting op. De ValOpShop wordt uitgevoerd door Attacom. Otto van de Sanden van Attacom vertelt: "Met de ValOpShop belonen we goed gedrag. We vragen fietsers even te stoppen. Hebben ze het licht aan? Dan mogen ze in de ValOpShop gratis iets leuks uitzoeken. Een fluorescerend hesje, een lampje, reflector of een lichtgevend ventiel. Hebben ze geen licht? Dan kijken we naar de mogelijkheden. Maar het belangrijkste is dat we met de fietsers in gesprek gaan en ze zelf laten nadenken over hun gedrag".

Meer informatie

De ValOpShop is volgende week twee keer te bewonderen in de gemeente Steenbergen. Op dinsdag 1 november van 16.30 uur tot 20.00 uur in Dinteloord langs de Steenbergseweg. En op donderdag 3 november van 16.30 uur tot 20.00 uur bij het Waterhoefke in Steenbergen. Kijk voor meer informatie over deze actie op www.valopshop.nl.

Licht aan in Steenbergen