gemeente Steenbergen | Eerste locaties aangesloten bij de HogeNood app

Nieuwsbericht Eerste locaties aangesloten bij de HogeNood app

Gepubliceerd op: 25 mei 2023 10:20

Een groeiend aantal ondernemers heeft besloten zich aan te sluiten bij de HogeNood app. Deze app laat zien waar inwoners en bezoekers kosteloos gebruik kunnen maken van het toilet. Het draagt bij aan de gastvrijheid in de kernen van de gemeente Steenbergen. En dat is een belangrijk element voor de gemeente en ondernemers.

Wethouder Remery plakte woensdag 24 mei samen met burgerraadslid Loes Baselier (D66) de eerste sticker op bij D'n Jayce, één van de aangesloten ondernemers.

Toiletvriendelijke gemeente

Eind 2022 stond de gemeente Steenbergen op plek 328 van de lijst met toiletvriendelijke gemeente. Bijna onderaan. Voor D66 was dit aanleiding om een motie in te dienen over de openbare toiletten in de kernen.
Wethouder Remery ging met deze motie aan de slag en vond aansluiting bij de Hoge Nood app. Deze app laat alle locaties zien waar men gebruik kan maken van het toilet. Deze locaties zijn te herkennen aan een sticker op de deur.

HogeNood app en stickers

De gemeente Steenbergen is de afgelopen tijd in gesprek geweest met ondernemers. Ook zij zien het belang van openbare toiletten. Door zich aan te sluiten bij de HogeNood app en het opplakken van bijbehorende stickers geven ze aan dat hun toilet gratis beschikbaar is voor inwoners en bezoekers. Zo stellen zij zich extra gastvrij op richting inwoners en bezoekers. "Een mooie eerste stap", laat Loes Baselier weten.

Op naar dé toiletvriendelijkste gemeente

Met deze ontwikkeling hoopt de gemeente Steenbergen te stijgen in de ranglijst met toiletvriendelijke gemeenten. Wethouder Remery: "Ik ben erg blij met de ondernemers die gehoor hebben gegeven aan onze oproep. Alleen samen kunnen we bezoekers gastvrijheid bieden. Het is belangrijk dat we alle bezoekers in onze kernen kunnen ontvangen, dus ook diegene die om medische reden wat vaker gebruik moet maken van het toilet. Ik hoop dat de komende tijd nog meer ondernemers en locaties zich aansluiten zodat er nog meer faciliteiten ontstaan voor inwoners en bezoekers".

hoge_nood_app