gemeente Steenbergen | € 800 energietoeslag voor lage inkomens

Nieuwsbericht € 800 energietoeslag voor lage inkomens

Gepubliceerd op: 25 april 2022 09:20

Gemeenten Bergen op zoom, Steenbergen en Woensdrecht keren een eenmalige energietoeslag van € 800 uit aan huishoudens die hiervoor in aanmerking komen. Dit zijn huishoudens met een laag inkomen. Een inkomen is laag als het inkomen zonder vakantiegeld maximaal 120% van de bijstandsnorm is. Met deze maatregel ondersteunen de gemeenten inwoners die te maken krijgen met financiële problemen door de oplopende energieprijzen.

Vanaf deze week start de ISD Brabantse Wal met het automatisch verstrekken van de eenmalige energietoeslag aan een deel van de huishoudens. Op de website van de ISD staat om welke huishoudens dit gaat. In totaal zijn dit op de Brabantse Wal zo'n 4.000 huishoudens (Bergen op Zoom 3050, Steenbergen 525 en Woensdrecht 415).

Vanaf half mei kunnen ook inwoners met een inkomen tot 120 % van het minimumloon de toeslag aanvragen. Dit gaat om huishoudens die deze toeslag niet automatisch uitgekeerd hebben gekregen. Voor het aanvragen, de voorwaarden en meer informatie kunnen inwoners van de Brabantse Wal terecht op de website van de ISD.

Wanneer heb je als inwoner recht op deze toeslag?

Wanneer je een inkomen hebt tot 120 % van het minimumloon. Op dit moment is dat €1.244,54 voor een alleenstaande en €1.777,92 voor mensen die gehuwd zijn of samenwonen. Vanaf AOW-leeftijd is dit voor een alleenstaande (ouder) € 1.493,22 en gehuwd etc. € 2.043,65 (peildatum 1 januari 2022). Het gaat hier om de netto bedragen, dus de bedragen zoals ze op de bankrekening worden bijgeschreven. De andere voorwaarden zijn te lezen op de website van de ISD.

Steenbergen

Wethouder Krook: "Ik ben blij dat we een steuntje in de rug kunnen bieden met deze toeslag. Als onze inwoners hier vragen over hebben, of ze hebben een andere hulpvraag; de medewerkers van Vraagwijzer op de Fabrieksdijk staan voor hen klaar!"

Inwoners van Steenbergen kunnen een aanvraag doen via https://steenbergen.antwoordop.nl/. De vrijwilligers van het DigiPunt bij Vraagwijzer kunnen indien nodig helpen bij het indienen van de aanvraag. Dit doen zij op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u na 16 mei bellen naar (06) 361 327 73.