Nieuwsbericht 75 jaar bevrijding!

Gepubliceerd op: 14 februari 2019 17:00

In 2019 is het 75 jaar geleden dat West-Brabant werd bevrijd, na zware gevechten in de Slag om de Schelde. Met name in Welberg en Dinteloord zijn tijdens de laatste oorlogsdagen veel slachtoffers gevallen. De Tweede Wereldoorlog leeft nog steeds bij een groot deel van onze bevolking.

Een werkgroep met vertegenwoordigers uit bijna alle kernen van de gemeente heeft een programma samengesteld om gezamenlijk de bevrijding op gepaste wijze te herdenken en te vieren. Ook onze jongeren worden actief betrokken bij het herdenken van het oorlogsverleden.

Vandaag heeft Angelo Somers, voorzitter van de werkgroep 75 jaar bevrijding, officieel het programma overhandigd van alle activiteiten aan burgemeester Van den Belt en wethouder Baartmans.