gemeente Steenbergen | Stadspark Steenbergen

Artikel Stadspark van Steenbergen

De gemeenteraad heeft besloten om alleen groot onderhoud uit te voeren in het Stadspark. De wensen en behoeften van omwonenden en mensen die meegepraat hebben via de parksessies en digitaal via Ikpraatmee hebben we hierin uiteraard zoveel mogelijk meegenomen.

Wat gaan we doen?

Het groot onderhoud houdt in dat het bestaande groen wordt gesnoeid, gekapt en/of gemaaid, de paden worden opgeknapt en de brug over de vijver wordt vervangen. Ook komt er een natuurspeeltuin in het stadspark. De gemeente heeft hiervoor een eerste ontwerp opgesteld. Inwoners en gebruikers van het stadspark konden daar begin januari 2023 over meepraten. Naar aanleiding van deze resultaten is er een definitief ontwerp opgesteld. Bekijk het onderwerp en lees hier meer over op de website van Ikpraatmee

Planning

We verwachten dat het nieuwe stadspark een heerlijke plek wordt waar omwonenden trots op kunnen zijn, waar mensen en kinderen samen kunnen komen en waar weer volop gerecreëerd kan worden. Het grote onderhoud en de realisatie van de natuurspeeltuin is volgens de planning klaar voor het eind van 2023. Idverde Realisatie B.V. uit Roosendaal gaat de werkzaamheden uitvoeren. We houden u op de hoogte via deze pagina en de social media kanalen van de gemeente Steenbergen.

Voor vragen of opmerkingen over het groot onderhoud van het stadspark kunt u contact opnemen met Ronald Roelofs via stadspark@gemeente-steenbergen.nl.