gemeente Steenbergen | Informatiepagina Herinrichting Binnenvest en omgeving

Artikel Informatiepagina Herinrichting Binnenvest en omgeving

De gemeente Steenbergen gaat de Binnenvest en David van Orliënstraat opnieuw inrichten. We voorzien de wegen, stoepen en parkeervakken van nieuwe bestrating en veranderen de inrichting van de groenvakken.

Ontwerp

We hebben halverwege vorig jaar twee varianten van de mogelijk nieuwe inrichting opgesteld. Bewoners hebben hun voorkeur uitgesproken voor de inrichting van hun straat. Het definitieve ontwerp is nu gereed.

Straat

We gaan de bestrating van de wegen volledig vernieuwen. De oude bestrating wordt vervangen voor nieuwe rode betonstraatstenen. Deze stenen zien er hetzelfde uit als de stenen in Steenbergen-Zuid.
In de Binnenvest stellen we éénrichtingsverkeer voor motorvoertuigen in. Fietsers en bromfietsers kunnen nog wel in twee richtingen door de Binnenvest.
Om de aansluiting van de Veerweg op de David van Orliënstraat te verbeteren, draaien we het éénrichtingsverkeer in de Veerweg om. Dat wil zeggen dat de Veerweg straks ingereden moet worden via de Oudevest. Daardoor heeft verkeer uit de Veerstraat komende voorrang op verkeer op de David van Orliënsstraat.

Parkeervakken

In het definitieve ontwerp worden de parkeervakken hoger gelegd. De parkeervakken komen op dezelfde hoogte als het trottoir. Ook hierbij wordt de bestrating vernieuwd. We voorzien de parkeervlakken van een andere bestrating dan die in de stoep ligt.

Planning

De werkzaamheden beginnen op 11 juli 2022. De volgorde van de werkzaamheden is als volgt:

Fase 1: Vanaf kruising Noordwal / Solmsbolwerk tot David van Orliënsstraat nr. 1
Fase 2: David van Orliënsstraat nr. 1 t/m 17
Fase 3: Kruising Oudevest tot en met kruising Veerweg
Fase 4: Vanaf David van Orliënsstraat 28 t/m 52
Fase 5: Binnenterrein David van Orliënsstraat / Binnenvest
Fase 6: Binnenvest vanaf David van Orliënsstraat tot Kruispoort

Om de doorlooptijd van het project zo kort mogelijk te houden lopen de fases in elkaar over. Voordat de werkzaamheden beginnen, ontvangen de inwoners van de straat een brief. De werkzaamheden duren t/m november. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Vragen of opmerkingen over dit project? Stuur dan een e-mail naar info@gemeente-steenbergen.nl of bel naar 14 0167 tijdens kantooruren.