gemeente Steenbergen | Aanleg glasvezelnetwerk in kernen Steenbergen en Welberg

Artikel Aanleg glasvezelnetwerk in kernen Steenbergen en Welberg

Begin mei 2021 is er gestart met de aanleg van glasvezelnetwerk in de kernen Steenbergen en Welberg. De werkzaamheden starten in Steenbergen-Zuid. Op de website van DELTA Fiber Netwerk, de partij die het netwerk aanlegt, leest u alle informatie over de aanleg van het netwerk.

Wat doet de gemeente tijdens de werkzaamheden?

De gemeente is verplicht om het aanleggen van een netwerk te gedogen en de aannemer te faciliteren om dit zo goed mogelijk te laten gebeuren. De gemeente staat in nauw contact met DELTA fiber Netwerk tijdens de uitvoer van de werkzaamheden en heeft een coördinerende rol. Om het netwerk aan te leggen, worden onder de (overwegend) trottoirs glasvezelkabels aangelegd. Als gemeente houden we er nauw toezicht op dat de werkzaamheden veilig gebeuren en de trottoirs weer netjes hersteld worden. Dat winkels bereikbaar blijven, maar bijvoorbeeld ook dat er geen hinderlijke werkzaamheden tijdens een uitvaart plaatsvinden.

Ook adviseren en kijken we mee met DELTA fiber Netwerk over de communicatie met de inwoners en bedrijven, met name de winkeliers. We vinden het belangrijk dat iedereen goed wordt geïnformeerd over de werkzaamheden. Ook probeert de gemeente de activiteiten zo goed mogelijk af te stemmen op deze werkzaamheden. Het is helaas niet altijd mogelijk om werkzaamheden waarvoor de trottoirs open moeten, te combineren met andere werkzaamheden. Dit is bijvoorbeeld het geval in Steenbergen-Zuid. Ten tijde van de werkzaamheden afgelopen jaren, was er nog geen aanvraag voor glasvezel gedaan. Daarom moet op een aantal plekken daar helaas twee keer de schop in de grond. In Dinteloord hebben we dit in 2020 bijvoorbeeld goed kunnen combineren met andere werkzaamheden in de Witte de Withstraat en omgeving.

Meer informatie of vragen?

Wilt u meer weten over de planning van de graafwerkzaamheden in Steenbergen en Welberg? Kijkt u dan op de website van Deltafiber. Ervaart u overlast of heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u op onze website of in de MijnGemeente App een melding aanmaken met de categorieën projecten/glasvezel, of bellen naar 14 0167.