Artikel Méér zorgverzekering voor minder geld

Heeft u een laag inkomen en wilt u tegen lage kosten uitgebreid verzekerd zijn?

Maak dan gebruik van de Collectieve  Zorgverzekering die de gemeente Steenbergen samen met zorgverzekeraar VGZ aanbiedt. De gemeente betaalt een gedeelte van uw zorgverzekering en u profiteert van vele extra's. De Collectieve Zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. U kiest altijd de zorg die bij u past. Stap nu makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl!

Uw voordeel

• De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering.
  • U krijg korting op de basisverzekering en op de aanvullende verzekering.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo.
  • VGZ accepteert iedereen, zonder medische keuring.
  • Kiest u pakket 2 "Compleet met € 0 eigen risico" dan heeft u geen eigen risico.
  • U komt eerder in aanmerking voor deelname dan vorig jaar. We hebben namelijk de inkomensgrens verhoogd naar 120% van de bijstandsnorm.

Kies een pakket dat bij u past

Binnen de zorgverzekering van de gemeente Steenbergen kunt u kiezen uit 2 pakketten.

• Heeft u weinig zorgkosten? Dan is pakket 1 een goede keuze.
  • Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u veel zorgkosten? Kies dan pakket 2.

afbeelding pakket 1 zorgverzekering
OFafbeelding pakket 2 zorgverzekering

De belangrijkste vergoedingen

• 18 behandelingen beweegzorg (zoals fysiotherapie)
  • € 500 voor tandzorg
  • € 2.400 voor orthodontie
  • Volledige bril uit het uitgebreide assortiment of lenzen
  • € 240 voor voetzorg

Kom ik in aanmerking?

U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als u een laag inkomen heeft. U heeft een laag inkomen als het bruto gezamenlijk inkomen van u en uw eventuele partner lager is dan de inkomensgrenzen (zie onder).

Hoe meld ik me aan?

U kunt u tot en met 31 december 2017 online aanmelden. Ga naar www.gezondverzekerd.nl , selecteer 'Steenbergen' en meldt u aan. VGZ regelt de opzegging van uw oude zorgverzekering. Heeft u hulp nodig bij het digitaal aanmelden? Loop dan binnen bij het Digipunt Steenbergen. Zij staan tot het einde van het jaar klaar om u te helpen op dinsdag 13.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur aan de Fabrieksdijk 6 in Steenbergen.

Heeft u een vraag over de zorgverzekering?

Neem dan contact op met VGZ. Telefoon:0900 - 77 99 771(€ 0,20 per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten).Op www.gezondverzekerd.nl vindt u ook het complete vergoedingenoverzicht.

Inkomensgrenzen

Personen in de leeftijd van 18 tot en met 21 jaar

• Heeft u een partner met wie u gehuwd bent of samenwoont en de kosten van levensonderhoud zoals huur of hypotheekrente, gas / elektriciteit, boodschappen deelt? Is uw gezamenlijk bruto inkomen over de maand september 2017 lager dan € 657,-?. Dan komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering.
  • Bent u alleenstaand? Is uw bruto inkomen over de maand september 2017 lager dan € 329,-?Dan komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering.

Personen in de leeftijd van 21 jaar tot de AOW gerechtigde leeftijd

• Heeft u een partner met wie u gehuwd bent of samenwoont en de kosten van levensonderhoud zoals huur of hypotheekrente, gas / elektriciteit, boodschappen deelt? Is uw gezamenlijk bruto inkomen over de maand september 2017 lager dan € 1878,-?Dan komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering.
  • Bent u alleenstaand? Is uw bruto inkomen over de maand september 2017 lager dan € 1315,-? Dan komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering.

Personen met de AOW gerechtigde leeftijd

• Heeft u een partner met wie u gehuwd bent of samenwoont en de kosten van levensonderhoud zoals huur of hypotheekrente, gas / elektriciteit, boodschappen deelt? Is uw gezamenlijk bruto inkomen over de maand september 2017 lager dan € 1923,-?Dan komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering.
  • Bent u alleenstaand? Is uw bruto inkomen over de maand september 2017 lager dan € 1394,-? Dan komt u aanmerking voor de collectieve zorgverzekering.