gemeente Steenbergen | Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen gemeente Steenbergen

Nieuwsbericht Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen gemeente Steenbergen

Gepubliceerd op: 17 maart 2022 00:15

De stemmen zijn geteld, de voorlopige uitslagen zijn bekend. Gewoon Lokaal! komt als grootste partij uit de bus met 29,5% van de stemmen. De uiteindelijke opkomst lag in de gemeente Steenbergen met 8.658 stemmen op 43,1%.

De verdeling is als volgt:

• Gewoon Lokaal! 2.541 stemmen, 29,5% stemmen, 6 zetels
  • Volkspartij 1.404 stemmen, 16,3% stemmen, 3 zetels
  • VVD 1.368 stemmen, 15,9% stemmen, 3 zetels
  • Progressief Samen 1.165 stemmen, 13,5% stemmen, 3 zetels
  • D66 861 stemmen, 10% stemmen, 2 zetels
  • CDA 720 stemmen, 8,4% stemmen, 1 zetel
  • Stem0167 553 stemmen, 6,4% stemmen, 1 zetel

Burgemeester Van den Belt presenteerde de voorlopige uitslagen tijdens de Verkiezingsavond die in het gemeentehuis plaatsvond en werd uitgezonden via SLOS TV. Van den Belt: "Ik bedank alle medewerkers en vrijwilligers die deze verkiezingen mogelijk hebben gemaakt en de kiezers voor het uitbrengen van hun stem. Aan de winnaars mijn hartelijke felicitaties! Maar ik weet ook dat de partijen die op meer hadden gehoopt, onverminderd betrokken en actief zullen blijven voor onze inwoners. Met elkaar hebben we meer dan genoeg ambities voor de leefbaarheid en de toekomst van onze kernen. Om te beginnen gaan we samen nieuwe geschiedenis maken in ons jubileumjaar 2022."

Opkomstpercentage

In totaal zijn er op 14, 15 en 16 maart 8.658 stemmen uitgebracht. Steenbergen telt 20.090 stemgerechtigde inwoners. Het opkomstpercentage voor de gehele gemeente Steenbergen bedraagt 43,1 %.

Hoe verder

De definitieve uitslag van de verkiezingen wordt maandag 21 maart om 10.00 uur definitief vastgesteld tijdens een openbare zitting op het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst presenteert burgemeester Van den Belt het definitief aantal zetels van alle partijen en welke kandidaten -door voorkeursstemmen- een zetel krijgen in de gemeenteraad. Op 29 maart wordt er afscheid genomen van de oude gemeenteraad en op 30 maart wordt de nieuwe raad geïnstalleerd. Deze bijeenkomsten worden uitgezonden via SLOS TV.

Aantal stemmne per partij

Aantal zetels in beeld