gemeente Steenbergen | Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen definitief vastgesteld

Nieuwsbericht Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen definitief vastgesteld

Gepubliceerd op: 21 maart 2022 13:20

Vanochtend is tijdens een formele zitting van het centraal stembureau de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. In twee bijzondere raadsvergaderingen wordt afscheid genomen van de oude raad en wordt de nieuwe raad geïnstalleerd.

Definitieve uitslagen

Tijdens de verkiezingsavond op 16 maart en de bekendmaking van de voorkeursstemmen op 18 maart zijn de voorlopige uitslagen gepresenteerd. De tellingen en verslagen van de stembureaus (de processen verbaal) hebben ter inzage gelegen op het gemeentehuis en op de website van de gemeente Steenbergen.

De voorzitter van het centraal stembureau heeft bekend gemaakt dat bij de verkiezing voor de gemeenteraad 8.611 geldige stemmen zijn uitgebracht en dat daarmee de opkomst uitkomt op 43,06%. De leden van het centraal stembureau hebben de zetelverdeling en de met voorkeur gekozen kandidaten definitief vastgesteld.

Daarmee komt de gemeenteraad van Steenbergen 2022 - 2026 er als volgt uit te zien:

Gewoon Lokaal!, 6 zetels

• De heer R.J.M. (Roel) Geers, Steenbergen, 67 stemmen

Stem0167, 1 zetel

• De heer L.C. (Luc) Aben, Steenbergen, 141 stemmen

Het proces verbaal, zoals vanochtend vastgesteld, met daarin opgenomen het aantal stemmen per kandidaat is terug te vinden op de website van de gemeente Steenbergen, onder het kopje Verkiezingen.

Benoeming, afscheid en installatie

Alle gekozen raadsleden zijn geïnformeerd over de uitslag en hun benoeming tot raadslid. Een gekozen raadslid kan er nog voor kiezen om van zijn of haar benoeming af te zien en plaats te maken voor iemand anders op de lijst. Hiervoor geldt een vaste termijn van 10 dagen na ontvangst van de benoeming.

Op dinsdag 29 maart wordt afscheid genomen van de oude gemeenteraad. De vergadering begint om 19:30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Steenbergen. De vergadering wordt ook uitgezonden via SLOS TV.

Op woensdag 30 maart wordt tijdens een bijzondere raadsvergadering de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Deze vergadering begint om 19:30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Steenbergen. De vergadering wordt ook uitgezonden via SLOS TV.