gemeente Steenbergen | Op naar een historische opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen

Nieuwsbericht Op naar een historische opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen

Gepubliceerd op: 09 februari 2022 09:00

Met de aftrap van de campagne 'Heel Steenbergen Stemt!' is dinsdagavond 8 februari het startsein gegeven om zoveel mogelijk kiesgerechtigde inwoners naar de stembus te krijgen op 14, 15 en 16 maart. Zes inwoners uit alle kernen van de gemeente hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan de campagne. Ook de digitale stemhulp is gelanceerd.

Burgemeester Van den Belt kwam voor het startmoment in de raadszaal van het gemeentehuis bij elkaar met vier van de inwoners die hebben bijgedragen aan de campagne, voor een gezamenlijke presentatie van de campagne aan de pers. Deze ambassadeurs mochten ook als eersten de online stemhulp invullen, om zo mede hun keuze voor een politieke partij te bepalen. Aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Steenbergen doen zeven partijen mee. Zij hebben aan de hand van stellingen hun input geleverd voor de stemwijzer, die is te vinden op www.mijnstem.nl/steenbergen.

Steentje bijdragen

De komende weken wordt er - onder de noemer "Heel Steenbergen Stemt!" - veel aandacht gegeven aan de verkiezingen via de SLOS, sociale media, diverse websites en in de lokale en regionale kranten. Burgemeester Van den Belt: ,,Het is fantastisch om te zien hoeveel aandacht er nu al is voor de verkiezingen, natuurlijk ook door de campagne-activiteiten van de deelnemende partijen zelf. Ik hoop dat alle inspanningen, zeker in ons jubileumjaar, mogen leiden tot een historische opkomst bij deze gemeenteraadsverkiezingen. Door te stemmen kunnen alle kiesgerechtigde inwoners hun steentje bijdragen aan de toekomst en de leefbaarheid van de zes kernen van onze prachtige gemeente."

Activiteiten

Een greep uit de activiteiten: Vanaf 9 februari verschijnt er elke vijf dagen een nieuw filmpje op social media van één van de ambassadeurs, waarin zij vertellen wat hen bindt met hun kern en waarom zij hopen dat – net als zij – iedereen die dat mag gaat stemmen.
Voor jongeren wordt er een politieke pub-quiz georganiseerd op 11 maart. Iedereen die dit jaar voor het eerst mag stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen ontvangt binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor deze pub-quiz.
Op SLOS TV en het YouTube-kanaal van de SLOS wordt vanaf 9 februari de verkiezingsspecial "Voor de raad weg" uitgezonden, waarin de lijsttrekkers vertellen waar zij zich sterk voor willen gaan maken in de nieuwe raadsperiode. Daarnaast zendt SLOS TV op 12 maart het slotdebat met de lijsttrekkers uit, met als gespreksleider Hilde Jans. Op woensdag 16 maart is op de SLOS ook de uitslagenavond te zien, waarvan het programma nog afhangt van de dan geldende coronavoorschriften.

Meer informatie over "Heel Steenbergen Stemt!" is te vinden op onze pagina verkiezingen