gemeente Steenbergen | Vuurwerkverbod

Artikel Vuurwerkverbod

Deze jaarwisseling geldt er voor consumenten een verbod op het afsteken, buitenshuis bezitten en vervoeren van vuurwerk in het hele land. Het kabinet wil hiermee voorkomen dat er vuurwerkslachtoffers naar het ziekenhuis moeten. Door het coronavirus is de werkdruk in de zorg al een lange tijd te hoog. Deze maatregel heeft het kabinet op 19 november 2021 aangekondigd en is op 18 december vastgelegd in het Vuurwerkbesluit. Meer informatie vindt u op de website van de rijksoverheid.

Veiligheidsmaatregelen

In deze bijzondere tijd staat de veiligheid van en voor ons allemaal sowieso voorop. In aanloop naar de jaarwisseling worden daarom in alle kernen extra toezichthouders en handhavers ingezet.
Tijdens de jaarwisseling zelf zijn we, gezien de ongeregeldheden vorig jaar, met name in Dinteloord extra actief. Dat doen we in samenwerking met de politie. Ook maken we gebruik van diverse openbare orde camera's. Rondom het Raadhuisplein, de Van Heemskerckstraat en de parkeerplaats bij het sportpark aan de Steenbergseweg wordt een aantal toegangswegen preventief gesloten.Daarnaast worden ondergrondse containers in de loop van de dag op 31 december tot de ochtend van 1 januari afgesloten. Let op: bijplaatsen is ook dan verboden. De medewerkers van de buitendienst zijn op 1 januari al vroeg voor alle inwoners aan het werk. Wil je ook aan hen denken door het afval even in huis te houden en niet naast de containers te plaatsen?

Meldpunt vuurwerkoverlast

Ervaart u ondanks het vuurwerkverbod toch overlast van vuurwerk? Dan belt u naar 06 – 217 15 159 op de volgende dagen:

U kunt tot en met donderdag 30 december meldingen maken tussen 15.00 en 22.00 uur. Op 31 december kunt u ons bereiken tussen 15.00 - 19.00 uur.

Bij acute overlast of buiten de voorgenoemde tijden belt u naar de politie via 0900 88 44, bij een gevaarlijke spoedeisende situatie belt u 112. Het telefoonnummer 06 – 217 15 159 is alleen bedoeld om vuurwerkoverlast te melden. Alle andere meldingen kunt u blijven doen via onze website of de MijnGemeente app.

Vuurwerkverbod