Artikel Herinrichting Steenbergen Zuid

Herinrichting Steenbergen Zuid Fase 2

Gepubliceerd op: 15 maart 2018

In het najaar van 2018 starten we met de werkzaamheden in het tweede gedeelte van de wijk Zuid. Dit gaat om het gebied tussen de Anjerstraat en de Molenweg. Er ligt nu een definitief ontwerp voor dit stuk van de wijk.

De voorbereidingen starten in april. Dan wordt er tot aan de bouwvak gewerkt aan de nutsvoorzieningen in onze wijk.

Met een groot aantal bewoners heeft de gemeente een definitief ontwerp gemaakt voor de wijk Steenbergen Zuid. Dankzij de inbreng van de bewoners hebben we het plan verder afgemaakt. Op basis hiervan is onder andere gezamenlijk besloten een aantal straten als eenrichtingsverkeerstraat in te richten, en komen er waar mogelijk extra parkeervakken bij.

De riolering moet worden vervangen en er komt ook een buis die het regenwater afvoert. Een  aantal minicontainers 'verhuizen' naar een andere locatie. De gemeente heeft alle suggesties van de betrokkenen beoordeeld en verwerkt op de tekening. In het ontwerp is ook het verlichtingsplan meegenomen.

afbeelding kaart herinrichting Steenbergen Zuid fase 2

Aanvang werkzaamheden

Naar verwachting starten de werkzaamheden in september 2018. Het project gaat nu in de aanbestedingsfase. Dit betekent dat er een aannemer wordt gekozen die het werk gaat uitvoeren. De aanleg van de nieuwe inrichting combineert de gemeente zoveel mogelijk met het grootschalig onderhoud aan de riolering. Zodra de planning van de aannemer bekend is, zal de aannemer de bewoners informeren over planning, fasering en bereikbaarheid. Deze informatie publiceren wij ook op deze site.


Steenbergen Zuid Fase 1

We gaan aan de slag met de wijk Steenbergen Zuid. Samen met de inwoners hebben we via haal- en brengsessies een ontwerp gemaakt en we gaan de wijk herinrichten.

De wijk is ingedeeld in drie fases.

  • Fase 1 is het gebied tussen de Anjerstraat en de Acacialaan;
  • Fase 2 vanaf de Anjerstraat richting de Molenweg;
  • Fase 3 vanaf de Acacialaan tot het puntje van Zuid tegen de rondweg aan.

In 2017 zijn we gestart met de werkzaamheden in Steenbergen Zuid fase 1.  Nu begin 2018 wordt de laatste hand gelegd aan een stuk van de Seringenlaan, en de parkeerplaats bij het sportpark.

Den Ouden Groep verzorgt de herinrichting in dit stuk van Steenbergen-Zuid. Zij verzorgen ook de communicatie met de inwoners.