Nieuwsbericht Gezocht: stembureauleden en tellers

Gepubliceerd op: 30 november 2020 10:15

Voor de verkiezingen van woensdag,17 maart 2021 voor de leden van de Tweede Kamer is de gemeente Steenbergen op zoek naar stembureauleden. Deze verkiezingen zijn anders dan anders door de coronamaatregelen en daarom zoeken we extra mensen als (reserve) stembureaulid of teller.

Deze verkiezingen worden een hele uitdaging voor gemeenten qua organisatie en voorbereiding en vragen veel extra aandacht vanwege de coronamaatregelen. We hebben dan ook extra handen nodig voor het bemensen van de stembureaus en het tellen na 21:00 uur.

Als stembureaulid zorgt u op 17 maart (en mogelijk bij enkele stembureaus ook op 15 en 16 maart 2021) samen met de andere stembureauleden voor een goed verloop van de verkiezingsdag. U geeft aanwijzingen aan de kiezer met betrekking tot de coronamaatregelen. Na 21:00 uur zorgt u ervoor dat de handmatige telling van de stembiljetten héél zorgvuldig gebeurt. U bent op de verkiezingsdag(en) beschikbaar tussen 07:00 en 24:00 uur.

Lukt het u niet om de hele verkiezingsdag te helpen maar wel vanaf 20.30 uur? Geef u dan op om te helpen bij het tellen van de stembiljetten.

Bent u minimaal 18 jaar, stemgerechtigd en wilt u ons helpen? Meld u dan aan!
Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de volgende pagina: verkiezingen/gezocht__stembureauleden_en_tellers