gemeente Steenbergen | Wegafsluitingen Vuelta Steenbergen en Dinteloord

Artikel Wegafsluitingen Vuelta Steenbergen en Dinteloord

Het zal u niet zijn ontgaan: La Vuelta raast door onze gemeente in het Jubileumjaar! De laatste Nederlandse etappe raast op zondag 21 augustus tussen 15:00 en 15:35 door Dinteloord en Steenbergen, Daarna gaan de renners door over de Brabantse Wal richting Breda. Het is uniek dat de Ronde van Spanje in Nederland begint. Dit gebeurde slechts één keer in 2009. Hoe bijzonder is het dat de derde etappe dan ook onze prachtige gemeente aandoet. Dit vieren we met een weekend vol activiteiten voor alle leeftijden.

Afsluitingen aan de route

De route door Dinteloord en Steenbergen loopt via de via de Noordlangeweg, Steenbergseweg, Dinteloordseweg, Rondweg Oost en de Halsterseweg. Het parcours is afgesloten tussen 13:00 en 17:00 uur. Dat betekent dat de volgende wegen zijn afgesloten:

Dinteloord

• Kreekweg richting Noordlangeweg
  • Dwarsweg richting Noordlangeweg
  • Eerste en Tweede Kruisweg richting Noordlangeweg
  • Symbiose richting Noordlangeweg
  • Afslag A4 richting Noordlangeweg
  • Molendijk en Molenweg richting Noordlangeweg
  • Noordlangeweg en Steenbergseweg richting de rotonde
  • Meekrapweg richting de Steenbergseweg
  • Bloemendijk en Zuidzeedijk richting de Steenbergseweg
  • Mariadijk richting Steenbergseweg

Als u zondag 21 augustus met de auto weg moet, kunt u tussen 10:45 en 17:00 uur het gebied alleen verlaten en indien strikt noodzakelijk inrijden, via deze routes:

Dinteloord UIT:
Molendijk ➙ Noordzeedijk
Stoofdijk ➙ Havenweg

Dinteloord IN:
Noordzeedijk ➙ Molendijk

Steenbergen

• De Thobe richting Dinteloordseweg
  • Oudesluis richting Dinteloordseweg
  • Nassaulaan en Afgeslechtedijk richting de rotonde
  • Franseweg en Hoogstraat richting de rotonde
  • Zelleput richting Dinteloordseweg
  • Afslagen van en naar Welberg richting Rondweg Oost
  • Waterhoefke richting Halsterseweg
  • Witte Ruiterweg richting Halsterseweg
  • Stierenweg richting Halsterseweg

Als u zondag 21 augustus met de auto weg moet, kunt u tussen 10:45 en17:00 uur het gebied alleen verlaten en indien strikt noodzakelijk inrijden, via deze routes:

Steenbergen UIT:
Zeelandweg-Oost ➙ N257 | Wipstraat ➙ Kapelaan Kockstraat

Steenbergen IN:
N257 ➙ Zeelandweg-Oost | Kapelaan Kockstraat ➙ Wipstraat

Het parcours is verkeersvrij en vrij toegankelijk voor publiek. Vanwege de relatief korte duur van de afsluitingen is ervoor gekozen om geen omleidingen te organiseren.

Komt u de renners aanmoedigen? Kom dan te voet of op de fiets!

Alle informatie

Met internationale toprenners, vele activiteiten en hopelijk een enthousiast publiek wordt het een uniek evenement voor onze gemeente. Kom ook kijken en moedig de renners aan als ze door ons Jubileumjaar razen. Alle informatie over de doorkomsttijden, de activiteiten langs de route en het parcours vindt u in één overzicht op www.steenbergen2022.nl/vuelta

Vuelta Jubileumjaar