Artikel Ons Jubileumjaar 2022

In 2022 vieren we dat de stad Steenbergen 750 jaar bestaat. Ook de huidige gemeente Steenbergen bestaat dan 25 jaar. Dit gaan we samen vieren! Met de slogan "Samen maken we geschiedenis" gaan we aan de slag om er in 2022 een feest van te maken, van en voor ons allemaal.

Samen vieren

Samen met inwoners plannen we in 2022 festiviteiten over het hele grondgebied van de gemeente. Hiervoor is het Genootschap van de Meermin opgericht. Hierin zitten inwoners uit alle kernen en geledingen van onze gemeenschap, die als ambassadeurs aan de slag gaan met het initiëren, coördineren en organiseren van het programma in 2022.

Programma 2022

Het programma bestaat in ieder geval uit een aantal grotere activiteiten op het gebied van historie, cultuur en sport. Daarnaast gaan we op zoek naar nieuwe en bestaande activiteiten die aansluiten bij het jubileumjaar. De feestelijke aftrap van het jubileumjaar gebeurt tijdens de festiviteiten rondom de Vestingstedenroute in april 2021. In december 2022 staat er een feestelijke afsluiting gepland.

Heb je ideeën voor het programma die je wilt delen met het Genootschap van de Meermin? Mail je ideeën naar 2022@gemeente-steenbergen.nl of neem contact op met de leden van het Genootschap.

Leden van het genootschap

Angelo van den Berg
Wietse Visser
Gidion Tunders
Nicole van Tilburg
Nadia Laane
Katinka van der Sterren
Rick van Beers
Dennis Vermeulen
Jeroen van Loon
Sanneke Breure
Jan Knuit
Sieb Martens
Viënna de Koning
Anneke Oerlemans
Arnold Heijmans
Joost de Schutter
Rob Rijshouwer
Lise de Groen
Walter Siol
Hanneke Meulblok
Stefan Verkaart
Luuk Hommel
Judith van Osta
Robert Catsburg
Martijn Hagens
Rian Liefhebber
Ingrid van Bezooijen
Giscard van Tilburg
Lidia Uijtdewilligen
Natasja Smout
Ruud van Kaam
Pieter Korst
Remco Blom
Ronnie de Wit
Gijsbert Bos
Anuschka van der Wulp- de Jong
Carlo Baas
Anneke Oerlemans

 Logo 2022