gemeente Steenbergen | Ons Jubileumjaar 2022

Artikel Ons Jubileumjaar 2022

In 2022 vieren we dat de stad Steenbergen 750 jaar bestaat. Ook de huidige gemeente Steenbergen bestaat dan 25 jaar. Dit gaan we samen vieren! Met de slogan "Samen maken we geschiedenis" gaan we aan de slag om er in 2022 een feest van te maken, van en voor ons allemaal.

1. Samen vieren
  2. Programma 2022
  3. Steenbergen2022.nl
  4. Het Jubileumboek
  5. Op de hoogte blijven?
  6. Leden van het genootschap

Samen vieren

Samen met inwoners plannen we in 2022 festiviteiten over het hele grondgebied van de gemeente. Hiervoor is het Genootschap van de Meermin opgericht. Hierin zitten inwoners uit alle kernen en geledingen van onze gemeenschap, die als ambassadeurs aan de slag gaan met het initiëren, coördineren en organiseren van het programma in 2022.

Programma 2022

Het programma bestaat in ieder geval uit een aantal grotere activiteiten op het gebied van historie, cultuur en sport. Daarnaast gaan we op zoek naar nieuwe en bestaande activiteiten die aansluiten bij het jubileumjaar. De feestelijke aftrap van het jubileumjaar gebeurt in november 2021. In december 2022 staat er een feestelijke afsluiting gepland. Benieuwd naar het voorlopige programma? Bekijk het op onze splinternieuwe website!

Heb je ideeën voor het programma die je wilt delen met het Genootschap van de Meermin? Mail je ideeën naar 2022@gemeente-steenbergen.nl of neem contact op met de leden van het Genootschap. Je kent ze vast. Ze staan onderaan deze pagina!

Steenbergen2022.nl

De Stichting Jubileumjaar 2022 heeft in samenwerking met Lyfter de Jubileumwebsite gemaakt. Op de website staat alle informatie over het Jubileumjaar en het Jubileumboek. Ontdek er de historie van Steenbergen in een overzichtelijke tijdlijn, bekijk wat er nu al op het gevarieerde voorlopige activiteitenprogramma staat, lees meer over het indrukwekkende jubileumboek en maak kennis met de stichting, het Genootschap en de partners. Samen gaan zij er voor zorgen dat 2022 een prachtig jaar wordt om niet te vergeten. Nieuwsgierig naar al het moois dat ons te wachten staat? Kijk dan op de splinternieuwe website www.steenbergen2022.nl.

Het Jubileumboek

Een stad vol verhalen. Dat is Steenbergen nu al (bijna) 750 jaar. Van gerenommeerde handelsstad in de vroege Middeleeuwen ontwikkelde Steenbergen zich in de Tachtigjarige Oorlog tot een strategisch belangrijke vestingstad, waarvan Koning Willem-Alexander officieel nog altijd Heer is. Bij deze gedenkwaardige mijlpaal in onze geschiedenis hoort dan ook een groots Jubileumboek, waarin de rijke historie van "stad en land van Steenbergen" niet alleen vereeuwigd, maar voor het eerst ook verenigd wordt.

Achter de schermen wordt door een groot aantal vrijwilligers hard gewerkt aan dit Jubileumboek en je kunt het boek nu al reserveren! De verkoopprijs wordt € 79,00 maar bij voorintekening met automatische incasso in november 2021 geldt een korting van € 7,50. Wie bij het bestellen meteen afrekent, krijgt nog eens € 2,50 extra korting. Extra interessant aan deze voorinschrijving is dat de bestellers u bij voorinschrijving uw eigen naam in het boek kunt laten vereeuwigen. Waar wacht je nog op, Bestel het boek direct! Voor meer informatie over dit boek kan je mailen naar: jubileumboek@gemeente-steenbergen.nl.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van het Jubileumjaar? Volg dan onze Facebookpagina of bezoek de splinternieuwe website steenbergen2022.nl

Leden van het genootschap

Bekijk de leden van het genootschap op de website steenbergen2022.nl.

Logo 2022