gemeente Steenbergen | Hoe werkt het?

Artikel Hoe werkt het?

De gemeente Steenbergen gaat voor goud! De gouden schep welteverstaan, want dat is wat de winnaar van het NK tegelwippen wint. Eén tegel maakt al een groot verschil, voor het klimaat en de "tegelstand" van de gemeente Steenbergen. Draagt u ook uw steentje bij? In slechts 3 stappen doet u mee.

  1. Kies een geschikte plek om tegels te wippen in uw voor- of achtertuin. Wip de tegels en vervang de tegels door groen. Weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Bekijk dan de tuintips op de website van het NK tegelwippen
  2. Tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op via: https://www.nk-tegelwippen.nl/meedoen/, dan worden ze bij de Tegelteller van onze gemeente opgeteld. Vul uw naam, e-mailadres, gemeente en het aantal gewipte tegels in. Als bewijs moet u een foto meesturen. U maakt dan kans op de prestigieuze titel 'Wipper van de Maand', waar verschillende mooie prijzen aan zijn gekoppeld.
  3. We waarderen het als u uw foto's ook met ons wilt delen, dan kunnen we uw verhaal delen op de gemeentelijke kanalen. Want goed voorbeeld doet volgen! U kunt daarvoor contact opnemen via duurzaam@gemeente-steenbergen.nl. Stuur een leuke foto met uw reden om te vergroenen of tag ons op de socials.

En inwoners die een tegel in kwamen leveren tijdens de actie 'Tegel eruit, plantje erin', ontvingen een gratis plant en maken kans op een gratis groen tuinontwerp van Go Green Hoveniers! Deze actie is inmiddels afgelopen.