Tweede Kamer verkiezing woensdag, 15 maart 2017

Op woensdag, 15 maart 2017 vinden de verkiezingen plaats voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

In de gemeente Steenbergen zijn voor deze verkiezingen 12 stembureaus geopend van 07.30 tot 21.00 uur waar u uw stem kunt uitbrengen.

Bij vorige verkiezingen waren er 10 stembureaus geopend in onze gemeente. Om de opkomst te bevorderen en te lange wachttijden bij de stembureaus te voorkomen, is besloten om 2 stembureaus te (her)openen.

In de gemeente Steenbergen staat het u vrij om in elk willekeurig stembureau binnen de gemeente te gaan stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stembureau bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stembureau te stemmen, dan kan dat.

Als u gaat stemmen moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen. Voor deze verkiezing geldt dat het legitimatiebewijs maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen.

Verzoek om een kiezerspas

U bent niet in de gelegenheid om te stemmen in onze gemeente, maar wel in een andere plaats in Nederland, dan kunt u een kiezerspas aanvragen. Dit formulier kunt u printen en invullen en ondertekenen. Dit formulieren moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2017 door de gemeente zijn ontvangen.

Een kiezerspas kan ook persoonlijk op het gemeentehuis worden aangevraagd. Dit is mogelijk tot 14 maart 2017 tot 12.00 uur.

Stemmen bij volmacht

U bent niet in de gelegenheid om zelf uw stem uit te brengen. U wenst iemand te machtigen, die woonachtig is in een andere gemeente. Dit formulier kunt u printen en invullen en onderteken. Dit formulier moet uiterlijk vrijdag 10 maart door de gemeente zijn ontvangen.

Als u iemand wil machtigen die in onze gemeente woont, kunt u doen via uw eigen stempas (achterzijde).

Bent u uw stempas kwijt, dan kunt persoonlijk bij het gemeentehuis een vervangende stempas aanvragen. Dit is mogelijk tot 14 maart 2017 tot 12.00 uur.

Waar kunt u stemmen:

• Gemeentehuis, Buiten de Veste 1 Steenbergen
  • Verzorgingshuis Onze Stede, Rozemarijnstraat 1 Steenbergen
  • Basisschool Gummarus, Esdoornstraat 1 Steenbergen
  • Kantine Sportpark, Seringenlaan 1 Steenbergen ( heropend)
  • Scoutinggebouw Wallenburch, Oudevest 9 Steenbergen
  • Gemeenschapshuis De Vaert, Kap. Kockstraat 54 Welberg
  • Dorpshuis Siemburg, Gr. Engelbrechtstraat 14 Kruisland
  • Dorpshuis De Stelle, Dorpsweg 57 De Heen
  • Verzorgingshuis De Nieuwe Haven, de Ruyterstraat 2 Dinteloord
  • Dorpshuis Dinteloord, Westvoorstraat 3 Dinteloord (heropend)
  • Basisschool De Regenboog, Burg. Mr. H. Popstraat 2 Dinteloord