Komende jaren grote herinrichting Steenbergen-Zuid

Definitief Ontwerp Fase 1 Herinrichting Steenbergen-Zuid

gepubliceerd 14 februari 2017

Definitief ontwerp

Het definitief Ontwerp is het resultaat van een interactief proces. Bij het ontwerp voor de herinrichting zijn de inwoners van Steenbergen zuid betrokken geweest. Na een haal- en een brengsessie heeft de gemeente een definitief ontwerp gemaakt. De gemeente heeft de aangedragen suggesties beoordeeld en waar mogelijk in het definitief ontwerp verwerkt. In het definitief ontwerp is ook het verlichtingsplan te zien.

Start werkzaamheden

Naar verwachting starten de werkzaamheden in juni 2017. Het project zit nu in de aanbestedingsfase. De aanleg van de nieuwe inrichting combineert de gemeente zoveel mogelijk met benodigd grootschalig onderhoud aan de riolering. Zodra de planning van de aannemer bekend is, zal de aannemer direct betrokkenen informeren over planning, fasering en bereikbaarheid. Deze informatie publuceren wij ook op deze site.

Werkzaamheden gas- en waterleidingen Steenbergen Zuid Fase 1

gepubliceerd op 8 december 2016

In opdracht van Enexis en Brabant Water start aannemer Baas in de tweede week van 2017 met het grotendeels vervangen van de gashoofd- en waterleiding in Steenbergen Zuid fase 1. Bewoners in het gebied ontvingen hierover afgelopen week een brief.

In principe worden de oude gas- en waterleiding voor de voet gerooid en vervolgens nieuwe aangelegd. Bekijk een overzicht met de exacte locaties en de planningsvolgorde. Waar nodig start de aannemer vooraf aan de werkzaamheden met het vervangen van aansluitleidingen en meters.  Bewoners waar dit gebeurt, ontvangen hierover een aparte brief van de aannemer.

Tot begin juni 2017 lopen de werkzaamheden door.  Hierna start de gemeente met herbestrating. Hier kan enkele weken tussen zitten.

Wat betekent dit voor u?

Wanneer er in uw straat gewerkt wordt, is het mogelijk dat er even geen water uit de kraan komt of dat uw gastoevoer tijdelijk wordt onderbroken. De eventuele onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 07:30 en 17:00 uur. Brabant Water en Enexis informeren u vooraf via een kaart of brief. In sommige gevallen moeten zij ook bij u thuis aan de leiding werken, ook dan maken zij op tijd een afspraak. Uiteraard wordt geprobeerd om eventuele onderbreking zo kort mogelijk te houden.

Mogelijke overlast op straat

Vanaf begin januari kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat of aanliggende straten  aantreffen. Dit gaat misschien gepaard met (geluids-)overlast. Wanneer er in uw straat gewerkt wordt, kan het voorkomen dat uw oprit tijdelijk niet toegankelijk is omdat de straat is opengebroken. Misschien moet u uw auto ook tijdelijk ergens anders parkeren.  Ook zal het zo zijn dat er tijdelijk een straat gestremd is of een verkeersomleiding komt. Verder kan het zijn dat u uw afvalcontainer op een andere plaats moet aanbieden, omdat de vuilniswagen niet in uw straat kan komen. Wij begrijpen dat dit niet prettig is en doen ons best om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Wat moet u nog meer weten?

De oude waterleidingen die weg worden gehaald zijn gedeeltelijk van asbest-cement gemaakt. Alle nodige voorzorgmaatregelen worden getroffen om deze veilig op te slaan en af te voeren. Hiervoor plaatst de aannemer containers in uw wijk.

Waarom vervangen wij de leidingen?

Het water- en gasleidingnet is grotendeels in de jaren zestig aangelegd en daarom aan vervanging toe. Door deze te vervangen kunnen Enexis en Brabant Waterook in de toekomst altijd vers water en betrouwbare energie bij u blijven leveren.

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden?

Actuele informatie over de voortgang van de werkzaamheden vindt u op de websites: www.enexis.nl/actueel en www.brabantwater.nl. Voor meer informatie tijdens de uitvoering en gedetailleerde planning kunt u tijdens werkdagen tussen 8.00 en 17:00 uur contact opnemen met de aannemer: Marcel Heeren, uitvoerder Baas, 06-51607376, m.heeren@baasbv.nl

Vragen?
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Neem dan contact op met  Joost Pulskens, joost.pulskens@enexis.nl of Joren Rombouts, joren.rombouts@brabantwater.nl.

Tussen 26 september en 3 oktober inloopavonden per fase.

Steenbergen-Zuid is met meer dan 4000 inwoners de grootste wijk van Steenbergen. De wijk is grotendeels in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw aangelegd. De wijk wordt met een centrale as doorsneden (Oudlandsestraat). De infrastructuur en openbare ruimte van het gedeelte ten westen van de Oudlandsestraat is in de afgelopen jaren gebiedsgericht opgewaardeerd. In het gebied ten oosten van de Oudlandsestraat heeft de afgelopen jaren wel plaatselijk onderhoud plaatsgevonden waarbij enkele straten zijn vernieuwd maar er is geen sprake geweest van een gebiedsgerichte aanpak.

De komende jaren gaat de gemeente Steenbergen het gebied ten oosten van de Oudlandsestraat opnieuw inrichten. Dit is een flinke klus en daarom hebben we ervoor gekozen dit gebied in fases op te delen. Hieronder vindt u een overzicht met de indeling per fase. Ook kunt u op de bijgevoegde foto zien wanneer uw straat aan bod komt.

Fase 1

• Populierlaan
  • Seringenlaan 86 t/m 164
  • Wilgepad

Als gemeente willen we graag de inbreng van onze inwoners meenemen. We willen u daarom vragen uw opmerkingen, klachten, problemen, knelpunten, suggesties, etc. te delen met ons. Dit kunt u doen door contact op te nemen per post of per email met Linda Ligtenberg (l.ligtenberg@gemeente-steenbergen.nl). Tevens hebben wij, per fase, een inloopavond gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis te Steenbergen. Van alle (tot op heden) binnengekomen reacties is een samenvatting per fase en straat gemaakt.

Bij het ontwikkelen van het ontwerp zal de gemeente zoveel mogelijk rekening houden met de wensen en reacties van bewoners. Zoals het er nu uitziet staat de brengsessie, waar het definitieve ontwerp gepresenteerd zal worden, gepland in week 44 voor fase 1.

Opties

Deel deze pagina: