Nieuwsbericht Watersnoodramp Nieuw-Vossemeer herdacht

Gepubliceerd op: 02 februari 2018

'Herinneren, herdenken, bezinnen' was het thema van de herdenkingsbijeenkomst die gisteravond in Nieuw-Vossemeer is gehouden ter nagedachtenis aan de 50 slachtoffers van de Watersnoodramp van 1 februari 1953. Namens onze gemeenschap legden burgemeester Ruud van den Belt en wethouder Cor van Geel – samen met Zegert Gnade en Steph Oerlemans van de brandweer – een krans bij het Watersnoodmonument op de Hoogte.

Herdenking watersnoodramp Nieuw Vossemeer met burgemeester Ruud van den Belt

50 kaarsjes

Dat gebeurde na afloop van de herdenkingsbijeenkomst in een volle Joannes de Doperkerk, waarbij leerlingen van basisschool Merijntje de namen voorlazen van alle Nieuw-Vossemeerders die 65 jaar geleden het leven verloren bij de Watersnoodramp. Tegelijkertijd werd voor hen allemaal een kaarsje aangestoken.

Herdenking watersnoodramp Nieuw Vossemeer kinderen steken 50 kaarsjes aan

Zee van vergetelheid

Dominee Van het Maalpad, die evenals pater Bertus van Schaik het woord voerde, stelde dat de slachtoffers op deze manier uit de zee van vergetelheid worden gered. Burgemeester Van den Belt memoreerde in zijn toespraak onder meer de veerkracht van de Nieuw-Vossemeerse bevolking, die nodig was om het dorp te laten herrijzen.

Graven

De dochters van Toon Free lazen de herinneringen van hun vader aan de rampnacht voor. Na de bijeenkomst in de kerk, maakten de aanwezigen een rondgang over de begraafplaats bij de Joannes de Doperkerk, waar de graven van de slachtoffers waren verlicht. Dit laatste was ook op de protestantse begraafplaats het geval. Bij het Wagenhuis was na afloop nog een samenzijn voor de belangstellenden

Opties

Deel deze pagina: