Veelgestelde vragen afsluiting N259 (21 augustus tot 4 september)

Wat houden de werkzaamheden precies in?

De werkzaamheden aan de N259 bestaan uit het opnieuw voorzien van een deklaag van de rijbaan en van de fietspaden. Eerst wordt de bovenste laag van de rijbaan verwijderd en gedeeltelijk worden de betonnen platen in de fietspaden verwijderd. Vervolgens worden de rijbaan en de fietspaden opnieuw voorzien van asfalt en wegmarkeringen.

Gaat de rotonde bij Dinteloord ook twee weken dicht ?

Ja de rotonde wordt twee weken afgesloten. Mocht hij eerder open kunnen, dan doen we dat natuurlijk.

Is de rotonde bij de Afgeslechtedijk in Steenbergen ook afgesloten?

Nee deze rotonde is gewoon open voor het verkeer.

Hoe kom ik vanuit Dinteloord op de A4?

Het verkeer wordt omgeleid via het Zuideinde en Stellingmolen naar de Molendijk en van daar via de Symbiose naar de A4.

Kan ik wel met de fiets langs de N259?

Ja, er is altijd 1 fietspad bereikbaar voor tweerichtingsverkeer.

Worden de fietspaden ook opnieuw geasfalteerd?

De fietspaden worden gedeeltelijk geasfalteerd. De slechte stukken beton worden verwijderd en geasfalteerd. De stukken met nieuwe betonplaten blijven zoals ze zijn.

Het is in het eerste weekend van september jaarmarkt in Steenbergen. Hoe komen bezoekers van de jaarmarkt in het centrum van Steenbergen?

Steenbergen is bereikbaar via de A4 en de Zeelandweg-Oost. Fietsers kunnen wel langs de N259. In principe is het de bedoeling dat de werkzaamheden op vrijdag 1 september klaar zijn, maar we houden een slag om de arm vanwege eventuele uitloop door de weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden.

Ik woon aan de N259. Hoe gaat de afvalinzameling als de weg is afgesloten?

Aan de wijze van afvalinzameling vernadert niets. Inwoners kunnen de minicontainer op de aangewezen dagen en tijdstippen plaatsen op de gebruikelijke locatie. De aannemer zorgt dat de minicontainers buiten het werkgebied worden geplaatst voor de lediging en zal de minicontainers weer op de juiste plaatsen terug zetten.

Hoe moet het landbouwverkeer rijden van Steenbergen naar Dinteloord vice versa?

De officiële omleidingsroute loopt via de Afgeslechtedijk en Kruisland. Maar er wordt nog contact gezocht met een aantal bedrijven langs de N259 om te bekijken of er nog andere mogelijkheden zijn. Met specifieke vragen kun je contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0167.

Wat verandert er aan de buslijnen?

Steenbergen:

De route van de lijnen 111 en 310 in Steenbergen wordt tijdelijk gewijzigd. Vanaf de Franseweg wordt naar het busstation gereden en van daaruit via de Kade en Zeelandweg-Oost naar de A4, afslag Dinteloord v.v. Er komt een tijdelijke halte op de carpoolplaats bij de afrit Dinteloord.
In Steenbergen vervallen voor de lijnen 111 en 310 de haltes Ravelijnstraat(Molenstraat), Wipstraat en Rondweg. Je kunt in Steenbergen gebruik maken van de haltes Olmendreef en Busstation.
Lijn 110 rijdt de normale route in Steenbergen behalve de rit die vertrekt om 7:48 uur vanaf de halte Rondweg. Deze rit komt vanaf Dinteloord en halteert in Steenbergen alleen op de haltes Busstation en Olmendreef.

Dinteloord:

De haltes Zuideinde en Dorus Rijkersstraat in Dinteloord komen te vervallen. Door de gemeente Steenbergen worden fietsvoorzieningen geplaatst op de carpoolplaats, afrit A4. Buurtbus lijn 200 rijdt wel door naar de carpoolplaats, afrit A4 over Steenbergseweg en Parallelweg Noordlangeweg v.v. Lijn 110, vertrek Dinteloord, Zuideinde om 7:41 uur, vertrekt vanaf de carpoolplaats om 7:41 uur

I.v.m. de omleiding moet rekening worden gehouden met enige vertraging.

Na de reconstructie van de Steenbergseweg en Dinteloordseweg vervallen de haltes Zuidlangeweg en Zuidzeedijk vanwege het zeer lage gebruik. Alleen de halte Steenbergsche Vliet blijft gehandhaafd.

Waar kan ik terecht met vragen en opmerkingen?

Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen, klachten en/of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met de heer R. Schipperen, uitvoerder van Landheer Infra  via telefoonnummer 0416 - 31 66 91. Met specifieke vragen over de dienstregeling van de bussen kunt u contact opnemen met de klantenservice van Arriva via 0800 0232545.

Opties

Deel deze pagina: