Nieuwsbericht Tellers en (reserve) stembureauleden gezocht

Gepubliceerd op: 24 november 2017

We zijn nog op zoek naar tellers en (reserve)stembureauleden. Kom je ons hierbij helpen op 21 maart 2018? Dan zijn het namelijk de gemeenteraadsverkiezingen en het landelijk referendum Wet op de Inlichtingen en veiligheidsdiensten. Natuurlijk ontvang je een vergoeding voor je inspanningen. Meld je voor 11 december aan. Hieronder lees je meer.

Stembureaulid

Als stembureaulid begint je dag om 7.00 uur. Je ondersteunt het stemproces door stembiljetten uit te reiken en te controleren of kiezers stemgerechtigd zijn.  Ook houd je de gang van zaken in het stembureau in de gaten en volg je de aanwijzingen van de voorzitter. Om 21.00 uur sluiten de stembureaus en begint het tellen van de stemmen. Als alle stemmen zijn geteld, ruim je samen alles op. We weten niet precies hoe laat je klaar bent, dan hangt onder andere af van het aantal stemmen en de snelheid van het tellen.  Wil je stembureaulid worden? Dan is het volgen van een instructie verplicht. Als stembureaulid ontvang je een vergoeding van € 190,00.

Stemmenteller

Als stemmenteller start je om 21.00 uur met het tellen van de stembiljetten. Bent je ouder dan 18 en kan je nauwkeurig en geconcentreerd werken? Dan zijn we op zoek naar jou!  Als teller krijg je een vergoeding van € 40,00. We weten niet precies hoe laat je klaar bent, dat hangt onder andere af van het aantal stemmen en de snelheid van het tellen. Het moet allemaal precies kloppen.

Hoe meld ik me aan?

Wil je op 21 maart 2018 meehelpen als stembureaulid of als teller? Stuur dan voor 11 december 2017 een mail naar info@gemeente-steenbergen.nl  o.v.v. stembureaulid of teller tijdens de verkiezingen. Je ontvangt dan van ons een aanmeldformulier en meer informatie. Vergeet niet aan te geven of je wilt helpen als stembureaulid of als teller.

Locaties

Op twaalf plaatsen in de gemeente Steenbergen richten wij stembureaus in.

Locaties 2018:

1. Stembureau Gemeentehuis,  Steenbergen