Nieuwsbericht Steenbergs stadsstrandje komt bij zwembad De Meermin

Gepubliceerd op: 27 januari 2017

Leerlingen van 3 MAVO van 't Ravelijn in Steenbergen hebben hun voorkeurslocatie voor het stadsstrandje in Steenbergen bekend gemaakt. Zwembad De Meermin is als winnende locatie uit de bus gekomen.

Voldoende voorzieningen al aanwezig

Zwembad De Meermin sprong bij het gros van de leerlingen in het oog, vanwege de combinatie met zwem- en speelmogelijkheden rondom het zwembad. Maar ook omdat er al diverse voorzieningen, zoals water en elektriciteit, aanwezig zijn. Dit was een belangrijke voorwaarde, omdat de leerlingen ook een openingsevenement gaan organiseren.

Vervolg

Nu de locatie bekend is, gaat een deel van de scholieren met de gemeente en zwembad De Meermin aan de slag om verder invulling te geven aan het stadsstrandje. Zo gaan ze samen een ontwerp maken op de locatie. Het stadsstrandje wordt rond mei 2017 feestelijk geopend.

Aanleiding

In maart 2016 was het idee voor een Steenbergs strand het winnende voorstel tijdens een jongerendebat in het gemeentehuis. Het bleek alleen niet haalbaar om op korte termijn het stadsstrandje op te leveren. Op de middelbare school is dit schooljaar een nieuw examenprogramma geïntroduceerd, waarbij leerlingen specifiek organisatievaardigheden aanleren. Als onderdeel van het examenprogramma is een traject gestart om samen met leerlingen van 't Ravelijn – van idee tot opening – het stadsstrandje in 2017 te realiseren.

Opties

Deel deze pagina: