Nieuwsbericht Spectaculair openingsweekend Steenbergse haven

Gepubliceerd op: 27 januari 2017

In het weekend van 19, 20 en 21 mei 2017 wordt de 'nieuwe' haven van Steenbergen officieel geopend. Naast de officiële opening op vrijdag staat het weekend bol van festiviteiten en activiteiten in en rondom logo opening Steenbergse Haven
de haven. De organisatie van het openingsweekend is, in samenwerking met tal van vrijwilligers, in handen van Steenbergenaar Jan Ligtenberg. Toegang tot (bijna) alle festiviteiten is gratis.

Officiële opening

Op vrijdag 19 mei om 13.00 uur nodigt de organisatie de kinderen van de basisscholen in Steenbergen uit aan de haven voor een muzikale opening. Na het officiële gedeelte voert een selectie van basisschoolleerlingen, in samenwerking met Muziekvereniging Volharding en de schoolorkesten, de musical 'De Vuilnisboot' uit. Dit gebeurt op een groot overdekt ponton dat drie dagen in de haven blijft liggen.

Om 19.30 uur wordt de haven in nautische sfeer en op spectaculaire wijze officieel geopend. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. Vanaf 20.00 uur tot 23.00 uur treden Muziekvereniging Volharding en de Persi Swing Collective op vanaf het water.

AQUA MUSICA op zaterdagavond

Het hoogtepunt op zaterdagavond is AQUA MUSICA. Mannenkoor ABS verzorgt in samenwerking met een professioneel symfonisch orkest een Andre Rieu-achtige avond op het ponton in de haven. Diverse artiesten treden hierbij op en de kade in Steenbergen wordt voor één avond 'de Prinsengracht'. Het jubilerende Steenbergse orkest K-Street Jazzband verzorgt het voorprogramma vanaf de kade.

Activiteiten op de kade

Naast muziek en theater zijn er ook diverse activiteiten voor jong en oud. Op het plein achter de Albert Heijn en op de wandelboulevard komen diverse attracties te staan. Ook op het water worden activiteiten (onder begeleiding) georganiseerd. In samenwerking met ondernemers en winkeliers wordt verbinding gelegd met het centrum van Steenbergen. Fysiek zelfs door een treintje dat tussen de haven en het centrum rijdt.

Organisatie

Tal van vrijwilligers helpen, onder leiding van organisator Jan Ligtenberg en met medewerking van havenmeester Dirk Jan van Weezel, mee om de openingsdagen tot een succes te maken. Het feestelijk weekend wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors, waaronder het RABO Coöperatiefonds. De gemeente Steenbergen sponsort en faciliteert dit unieke evenement.

Op de hoogte blijven?
Houd de evenementenpagina Opening haven Steenbergen op Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en het programma van het openingsweekend.

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig