Nieuwsbericht Sjors Sportief & Sjors Creatief komt naar de gemeente Steenbergen

Gepubliceerd op: 21 oktober 2016

Vanaf de tweede helft van dit schooljaar komen Sjors Sportief en Sjors Creatief naar de gemeente Steenbergen. Via deze programma's kunnen alle basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met sportverenigingen en afbeelding mascotte Sjors
culturele instellingen binnen de gemeente, doordat ze uit de programmaboekjes van Sjors workshops, proeflessen en kennismakingstrainingen kunnen kiezen om aan deel te nemen zonder direct lid te hoeven worden. Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje.

Sjors Sportief & Sjors Creatief

Sjors Sportief & Sjors Creatief is inmiddels in ruim 60 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen/aanbieders, waardoor inschrijven makkelijk wordt gemaakt. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een 'mascotte' gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd:  Sjors Sportief & Sjors Creatief.

De kinderen uit het basisonderwijs mogen de het hele schooljaar één (of meerdere) favoriete activiteiten uitkiezen, waar zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen/(sport)aanbieders. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Hiermee wil de gemeente Steenbergen deelname aan sport- en cultuuractiviteiten stimuleren.

Aanmelden van aanbod door verenigingen

Sport- en cultuurverenigingen worden van harte uitgenodigd om hun activiteiten aan te melden voor Sjors Sportief en Sjors Creatief. Hun activiteiten worden opgenomen in een wervend boekje, dat begin 2017 op alle basisscholen in de gemeente wordt verspreid. Verenigingen kunnen hun aanbod aanmelden op www.sportstimulering.nl. Voor meer informatie kunnen zij contact opnemen via e-mail naar info@sjorssportief.nl.

Opties

Deel deze pagina: