Nieuwsbericht Resultaat gezamenlijke handhavingsactie Park aan het Veer zo’n 25 overtredingen

Gepubliceerd op: 06 april 2017

Woensdag 5 april vond van 17.00 tot 22.00 uur een integrale controle plaats in het Park aan het Veer te Nieuw-Vossemeer. Gemeente Steenbergen, politie, Belastingdienst, het Regionale Informatie en Expertise Centrum voerden de actie gezamenlijk uit. Tijdens de controle zijn meerdere overtredingen geconstateerd.

De overtredingen varieerden van drie maal een verblijf in strijd met het bestemmingsplan, openstaande boetes bij de politie, vermoeden van diefstal van een scooter, drie keer is beslag gelegd op een voertuig, openstaande schulden bij de Belastingdienst, tot vermoedens van uitbuiting en aanhouding van een veroordeelde die nog een gevangenisstraf van 26 dagen had open staan. Ook is een kleine hoeveelheid amfetamine gevonden op de parkeerplaats.

Drie overtredingen bestemmingsplan

Tijdens de handhavingsactie heeft de gemeente bekeken of de regels uit het bestemmingsplan nageleefd worden. Zo mag er maar één huishouden per woning zijn en mag een persoon niet langer dan vier maanden achtereen in een woning verblijven. De gemeente heeft drie overtredingen geconstateerd. De Belastingdienst deed onderzoek naar openstaande schulden en rechtmatig gebruik van voertuigen. De politie heeft de leefomstandigheden kritisch bekeken.

Regelmatig controles

Met de controles willen de instanties voorkomen dat het park een plek wordt voor uitbuiting, sociale problemen en criminaliteit. De gemeente houdt regelmatig controles. Zo is er eerder, in november 2016 en februari 2017, gecontroleerd of het bestemmingsplan goed nageleefd wordt. Toen zijn er geen overtredingen geconstateerd.

Opties

Deel deze pagina: