Nieuwsbericht Programma Chapeau! bekend

Gepubliceerd op: 14 oktober 2016

Op 4 november aanstaande organiseert de gemeente Steenbergen het evenement Chapeau! Feest van trots, (h)erkenning en verbinding. De afgelopen periode is hard gewerkt om een programma samen te stellen voor deze feestelijke avond, logo Chapeau
die wordt gepresenteerd door Imke Knuit en Angelo van den Berg.

Allereerst worden er tijdens de avond pluimen uitgereikt aan personen en groepen die op welke manier dan ook Steenbergen positief op de kaart zetten. De groep ambassadeurs van de zes kernen heeft 15 winnaars geselecteerd en deze winnaars worden op 4 november in het zonnetje gezet.

Zes kernen

Alle zes de kernen van de gemeente krijgen tijdens Chapeau! de gelegenheid om zich te presenteren. Sommigen doen dit op het podium met een optreden  en anderen gebruiken hiervoor een presentatiescherm. Op deze manier kunnen bezoekers van het evenement kennismaken met de verschillende kernen.

Hét verhaal van de gemeente Steenbergen

In de afgelopen maanden is in drie bijeenkomsten met een groot aantal inwoners, ondernemers en raadsleden uit de gemeente Steenbergen op allerlei manieren gedacht, gewerkt en gepraat over hét verhaal van de gemeente Steenbergen. Alle verhalen die in de voorbije maanden zijn opgehaald, zijn ineen gevlochten tot één rode draad die voortaan het verhaal van de gemeente Steenbergen zal vormen. Burgemeester Van den Belt zal tijdens Chapeau! op 4 november hét verhaal, de identiteit, van de gemeente Steenbergen voor het eerst wereldkundig maken.

Muzikale omlijsting

De avond wordt muzikaal omlijst door spetterende optredens van een jeugdorkest, een solist, een gelegenheidskoor en een slagwerkgroep. Aan het eind van de avond is nog voldoende tijd om gezellig na te praten.

Samenwerking

In samenwerking met Samen in de Regio zijn verbindingen gelegd met organisaties die de gemeente helpen met de organisatie. Zo vindt er ondersteuning plaats vanuit onder andere Stichting Samen Werken, Stichting tanteLouise, Zorghoeve Kakelbont en SDW.

Er zijn nog kaarten

Er zijn voor Chapeau!, dat in de Gummaruskerk wordt gehouden, nog kaarten beschikbaar. De toegang is gratis, maar kaarten moeten wel op naam worden gereserveerd. Gegadigden kunnen hiervoor bellen naar 140167 of mailen naar chapeau@gemeente-steenbergen.nl. Per persoon kunnen maximaal 10 kaarten worden gereserveerd, waarbij voor elke kaart de naam van de gebruiker van de toegangskaart moet worden doorgegeven. Een toegangskaart geeft recht op toegang tot Chapeau! en een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Chapeau!

Chapeau! wordt een feest van trots, (h)erkenning en verbinding. Bedoeling hiervan is om al het goede en moois dat onze gemeenschap te bieden heeft, samen te brengen én in de schijnwerpers te zetten. Maar óók om – vanuit de samenleving – waardering te laten blijken aan personen en organisaties uit alle kernen, die zich op welke manier dan ook verdienstelijk maken voor de lokale gemeenschap, een bijzondere prestatie hebben geleverd, en/of Steenbergen positief op de kaart zetten.

Opties

Deel deze pagina: