Nieuwsbericht Pop-up store van het Huis van Morgen sluit af met aantal speciale activiteiten

Gepubliceerd op: 13 oktober 2017

In de laatste week dat de pop-up store van het Huis van Morgen geopend is, staan nog een aantal speciale activiteiten op het programma. Zo krijgt het thema dementie op woensdag 18 oktober extra aandacht en dan is ook Zorghoeve Kakelbont te gast. Vrijdag 20 oktober wordt de Orion Webbox voor mensen met een visuele beperking gedemonstreerd. Zaterdag 21 oktober is de slotdag van tijdelijke winkel aan de Blauwstraat 58 in Steenbergen, waar alles draait om de nieuwste hulpmiddelen en ontwikkelingen in de zorg.

Velen wisten de weg naar de pop-up store de afgelopen weken al te vinden. Naast innovaties zoals de Tovertafel, de Belevingstafel, stoere en opvouwbare scootmobielen en systemen om veilig de trap en af te gaan, zijn in het Huis van Morgen ook uiteenlopende workshops, demonstraties, presentaties en spreekuren gehouden op het gebied van zorg en welzijn. Variërend van voorlichting door brandweer en politie, de wijkzusters, tot informatie over gezonde voeding en een cursus valpreventie. Zo konden de bezoekers – senioren in het bijzonder – met eigen ogen zien wat er allemaal mogelijk is om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen en functioneren in de samenleving.

Laagdrempelig

Het Huis van Morgen is een initiatief van het Roosendaalse Care Innovation Center en normaal gesproken gevestigd op de zorgboulevard van het Kellebeek College aldaar. De pop-up store in Steenbergen maakte het Huis van Morgen letterlijk en figuurlijk nóg laagdrempeliger om te bezoeken.

Wie zijn licht er nog niet opgestoken heeft, of dit nogmaals wil doen, is op woensdag 18, vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober van harte welkom. De toegang is gratis en de openingstijden zijn woensdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Dementievriendelijk

Op woensdag 18 oktober doet Steenbergen z'n naam als dementievriendelijke gemeente eer aan. Dan zijn Patricia de Waard, casemanager dementie bij TWB Thuiszorg met Aandacht en Jeanne Brooijmans-Tak, belangenbehartiger voor de gemeente Steenbergen bij Alzheimer West-Brabant te gast in het Huis van Morgen. Samen zullen zij alle aspecten van dementie de revue laten passeren, van wat deze ziekte precies inhoudt tot en met het belang van een vroege diagnose en hoe je er mee om moet gaan als iemand in je omgeving Alzheimer heeft.

Kakelbont

Daarnaast gaat de aandacht deze middag ook uit naar Zorghoeve Kakelbont uit Dinteloord. Namens Kakelbont is Jolanda Bogers te gast in de pop-up store, om te vertellen over wat er op de zorghoeve allemaal mogelijk is voor kinderen, jongeren en ouderen met een sociaal emotionele hulpvraag. Zij vinden, kort gezegd, bij Kakelbont een rustige omgeving om zichzelf te ontwikkelen op een manier die het best bij hen past.

'Luisterbox'

Ook vrijdag 20 oktober is het Huis van Morgen weer de moeite van een bezoekje waard, want dan demonstreert mevrouw Corrie Balemans de ORION Webbox. Dat is een innovatief hulpmiddel voor mensen met een visuele en/of leesbeperking. De ORION Webbox maakt het hen mogelijk om – op een eenvoudige manier – te luisteren naar gesproken boeken, kranten, tijdschriften en tv-ondertiteling, maar b.v. ook het laatste ANP-nieuws. Zo krijgen zij, zonder gebruik te hoeven maken van een computer, toegang tot een schat aan informatie.

Het Huis van Morgen is, voor alle duidelijkheid, ook deze week (vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober) geopend. Bekijk het volledige programma van de pop-up store

Opties

Deel deze pagina: