Nieuwsbericht Opruimvergoeding in Brabant

Gepubliceerd op: 21 juni 2017

Logo-Provincie

Grondeigenaren in Noord-Brabant die vorig jaar kosten hebben moeten maken voor het opruimen van drugsafval, kunnen van 23 mei tot en met 15 augustus een financiële tegemoetkoming (max. 50%) aanvragen. De subsidie kan worden aangevraagd via www.subsidiedrugsafval.nl

Kosten

Uit de onlangs door de politie gepubliceerde cijfers blijkt dat Noord-Brabant nog steeds het meest lijdt onder de dumpingen van afval van de productie van synthetische drugs, Grondeigenaren, veelal gemeenten, waterschappen, terrein beherende organisaties, maar ook particulieren, draaien op voor de kosten van het opruimen en afvoeren.

Drie maanden

Om gedupeerden financieel tegemoet te komen, heeft het Rijk voor de jaren 2016, 2017 en 2018 telkens 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het is de bedoeling dat er daarna een definitieve vergoedingsregeling komt. Vorig jaar werd minder gebruik gemaakt van de subsidieregeling dan verwacht. Mede om deze reden is de periode voor het indienen van aanragen nu verlengd tot drie maanden.

Opties

Deel deze pagina: