Nieuwsbericht Opnieuw goede resultaten controles hondenoverlast

Gepubliceerd op: 09 november 2017

Eind oktober hebben we opnieuw gecontroleerd op hondenoverlast. We hebben gecontroleerd in het gebied rondom De Nieuwe Haven in Dinteloord, de waterlinie en het centrum van Steenbergen, de Welberg, het noorden van Nieuw-Vossemeer en het centrum van Kruisland. Heel veel hondeneigenaren houden zich goed aan de regels. Er was slechts één overtreding. Het bleek wel moeilijk om overtredingen op heterdaad te betrappen, doordat uniformen van een afstand al herkend worden. Daarom zullen de volgende controles vooral undercover uitgevoerd worden, dus in burgerkleding.

Wijze van controleren

De controles zijn uitgevoerd in Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen door onze buitengewone opsporingsambtenaren (boa's). We hebben vooral gecontroleerd op locaties waarover we veel klachten krijgen.

Voor de hondeneigenaren

Om het de hondeneigenaren gemakkelijk te maken kunt u op verschillende plekken speciale hondenpoepzakjes vinden waarmee u de uitwerpselen gemakkelijk kunt opruimen. Ook is het goed om te weten dat een vuilnisbak in de bebouwde kom maximaal 250 meter van u vandaan is! Dit betekent dat u de uitwerpselen van uw hond altijd snel in de vuilnisbak kunt gooien.

De belangrijkste regels voor hondeneigenaren op een rijtje:

  • U mag uw hond niet loslaten op plaatsen binnen de bebouwde kom en speelterreinen voor kinderen;
  • Wanneer u met een hond op een openbare plek bent, bent u verplicht de uitwerpselen van die hond gelijk op te ruimen;
  • U moet op openbare plekken altijd een hulpmiddel bij hebben om de uitwerpselen van uw hond te kunnen opruimen;

 

Benieuwd naar het complete overzicht van de regels? Kijk dan in de Algemene Plaatselijke verordening 2016. In de artikelen 2:57 tot en met 2:60 treft u de regels aan die betrekking hebben op honden. Ervaart u hondenoverlast? Dan kunt u dit melden.

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig