Nieuwsbericht N259 tussen Steenbergen en Dinteloord afgesloten van 21 augustus tot 4 september

Gepubliceerd op: 21 augustus 2017

In opdracht van de gemeente Steenbergen gaat aannemingsbedrijf Landheer Infra  van maandag 21 augustus tot maandag 4 september werkzaamheden uitvoeren aan de N259. Deze weg wordt dan voor een periode van 2 weken geheel afgesloten.

De werkzaamheden vinden plaats vanaf de rotonde (Afgeslechtedijk) bij de kern Steenbergen tot aan de rotonde bij de kern Dinteloord. De rotonde bij Dinteloord wordt ook geheel meegenomen in de werkzaamheden. De afsluiting vindt plaats vanaf maandag 21 augustus tot maandag 4 september. Vanaf maandag 4 september zal de weg naar verwachting weer geheel open zijn.

Omleidingsroute

Er wordt een omleidingsroute ingesteld en deze wordt aangegeven met gele omleidingsborden.

Fietspaden

De afsluiting geldt ook voor de fietspaden. Maar deze worden om en om afgesloten zodat de fietsverbinding tussen Dinteloord en Steenbergen tijdens de werkzaamheden wel mogelijk is.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de N259 bestaan uit het opnieuw voorzien van een deklaag van de rijbaan en van de fietspaden. Eerst wordt de bovenste laag van de rijbaan verwijderd en gedeeltelijk worden de betonnen platen in de fietspaden verwijderd. Vervolgens worden de rijbaan en de fietspaden opnieuw voorzien van asfalt en wegmarkeringen.

Bereikbaarheid woningen, bedrijven en hulpdiensten

Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen en bedrijven wel bereikbaar, maar er moet wel rekening worden gehouden met enige overlast.  De bereikbaarheid voor hulpdiensten wordt gegarandeerd. De diverse hulpdiensten zijn op de hoogte gebracht van deze afsluiting.

Aan de wijze van afvalinzameling verandert niets. Inwoners kunnen de minicontainer op de aangewezen dagen en tijdstippen plaatsen op de gebruikelijke locatie. De aannemer zorgt dat de minicontainers buiten het werkgebied worden geplaatst voor de lediging en zal de minicontainers weer op de juiste plaatsen terug zetten.

Wijzigingen buslijnen 111 en 310

Tijdens de afsluiting van de N259 van 21 augustus tot 4 september gelden de volgende wijzigingen:

Steenbergen:

De route van de lijnen 111 en 310 in Steenbergen wordt tijdelijk gewijzigd. Vanaf de Franseweg wordt naar het busstation gereden en van daaruit via de Kade en Zeelandweg-Oost naar de A4, afslag Dinteloord v.v. Er komt een tijdelijke halte op de carpoolplaats bij de afrit Dinteloord.
In Steenbergen vervallen voor de lijnen 111 en 310 de haltes Ravelijnstraat(Molenstraat), Wipstraat en Rondweg. Je kunt in Steenbergen gebruik maken van de haltes Olmendreef en Busstation.
Lijn 110 rijdt de normale route in Steenbergen behalve de rit die vertrekt om 7:48 uur vanaf de halte Rondweg. Deze rit komt vanaf Dinteloord en stopt in Steenbergen alleen op de haltes Busstation en Olmendreef.

Dinteloord:

De haltes Zuideinde en Dorus Rijkersstraat in Dinteloord komen te vervallen. Door de gemeente Steenbergen worden fietsvoorzieningen geplaatst op de carpoolplaats, afrit A4.
Buurtbus lijn 200 rijdt wel door naar de carpoolplaats, afrit A4 over Steenbergseweg en Parallelweg Noordlangeweg v.v. Lijn 110, vertrek Dinteloord, Zuideinde om 7:41 uur, vertrekt vanaf de carpoolplaats om 7:41 uur.

I.v.m. de omleiding moet rekening worden gehouden met enige vertraging.

Overlast

Inwoners kunnen overlast ondervinden van de werkzaamheden.  Wij vragen hiervoor begrip.  De duur van de werkzaamheden wordt onder voorbehoud gegeven. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Heeft u tijdens de werkzaamheden klachten en/of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met de heer R. Schipperen, uitvoerder van Landheer Infra  via telefoonnummer 06-50 81 68 70.

Opties

Deel deze pagina: