Nieuwsbericht Kinderen van basisschool Merijntje ontbijten met burgemeester

Gepubliceerd op: 08 november 2017

De kinderen uit groep 1 en 2 van basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer waren op woensdag 8 november te gast in het gemeentehuis voor een gezamenlijk ontbijt met burgemeester Ruud van den Belt. Met dit Burgemeestersontbijt geven zij het goede voorbeeld in de Week van het Nationaal Schoolontbijt, waaraan in heel Nederland ruim een half miljoen kinderen op zo'n 3.000 basisscholen meedoen.

Burgemeester Van den Belt onderstreept hiermee, net als zo'n 265 van zijn collega's, het belang van een gezond ontbijt. Ook is er natuurlijk gelegenheid om gezellig met elkaar te praten, want ook dat hoort bij een goede start van de dag.

Burgemeester Van den Belt betaalt met een symbolische cheque voor het ontbijt en doneert op die manier een bedrag van € 500,- aan het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds zorgt er samen met het Jeugdsportfonds voor, dat kinderen uit gezinnen waar minder geld voorhanden is toch de kans krijgen om kunst, cultuur en sport te beleven. Thema van het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar dan ook 'Gezond ontbijten is geen kunst!'

De burgemeester kreeg van de kinderen na afloop van het ontbijt een prachtig zelfgemaakt kunstwerk aangeboden.

Burgemeestersontbijt 2017

Burgemeestersontbijt cheque