Nieuwsbericht Kinderen lopen voor wensen van zieken

Gepubliceerd op: 20 april 2017

Vrijdag 21 april  lopen ongeveer 1000 kinderen uit Steenbergen en  Welberg de Mini Roparun in de Van Gaverenlaan te Steenbergen.Het geld dat ze die dag inzamelen is voor de Stichting Roparun. Deze stichting zet zich in om wensen van zieke mensen te vervullen.

Een wens wordt vervuld

Alle kinderen die deelnemen aan de sponsorloop hebben zelf ook een wens mogen invullen voor iemand die ziek is. Uit al die wensen is één wens gekozen die de organisatie graag wil realiseren. Deze wens wordt vrijdag, samen met het totaalbedrag, om 15.15 uur bekend gemaakt. Wethouder Cors Zijlmans geeft om 9.00 uur het startsein voor de onderbouw (groepen 1 t/m 4) en om 13.00 uur voor de bovenbouw van de mini Roparun. Wethouder Zijlmans: "Ik vind het heel positief dat deze kinderen al nadenken over en zich inzetten voor een ziekte die misschien ook wel in hun familie voorkomt. Een ziekte die helaas hoort bij het leven. En ik ben erg benieuwd naar de wensen die de kinderen bedacht hebben en welke ook daadwerkelijk werkelijkheid gaat worden."

De mini Roparun bestaat uit verschillende runs. De kinderen rennen op de volgende tijden:

Groep 1 en 2 om 11.00 uur

Groep 3 en 4 om 10.00 uur

Groep 5 en 6 om 13.45 uur

Groep 7 en 8 om 14.30 uur

Koekversieren en luchtkussens

Op het Floraplein zijn allerlei activiteiten, koekversieren, luchtkussens en verschillende spelletjes voor de kinderen die nog niet aan de beurt zijn om te lopen. Lieke van Dongen, sportcoach van gemeente Steenbergen: "Ik ben er echt trots op dat zoveel kinderen meedoen met de sponsorloop. Ik hoop dat we een mooi bedrag mogen overhandigen aan Stichting Roparun!"

De organisatie van de Mini Roparun is in handen van Sportcoach Lieke van Dongen, de Roparunteams de Stonemoutainrunners en door Dik en Dun. 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig