Nieuwsbericht Kennismaking nieuwe vervoerders leerlingen

Gepubliceerd op: 19 juni 2017

Vorige week maakten taxibedrijf Revo uit Bergen op Zoom en TRC uit Middelburg kennis met wethouder Zijlmans van gemeente Steenbergen. De vervoerders gaan voor een periode van 8 jaar leerlingen vervoeren in de gemeente. Vanaf eind augustus rijden busjes met hun logo door Steenbergen. Streven van beide vervoerders is om zoveel mogelijk chauffeurs van de huidige vervoerder over te nemen.

Betrouwbaar leerlingenvervoer

Vanaf het nieuwe schooljaar gaan de vervoersbedrijven Revo uit Bergen op Zoom en TCR uit Middelburg het leerlingenvervoer voor de gemeente Steenbergen uitvoeren. Wethouder Zijlmans gaf aan veel vertrouwen te hebben in de nieuwe vervoerders: "Ik ben er van overtuigd dat we met de nieuwe vervoerders een kwalitatief goed en betrouwbaar leerlingenvervoer gaan leveren. Zeker ook gezien de ervaringen van de buurtgemeenten met deze vervoerders." De gemeente heeft ouders en/of verzorgers al geïnformeerd over de wisseling van vervoerder.

Aanbesteding

Aan het eind van dit schooljaar loopt het huidige contact af. Daarom is de gemeente in december gestart met een Europese aanbesteding. Bij de aanbesteding is De Vier Gewesten (DVG) als beste kandidaat naar voren gekomen. DVG laat het leerlingenvervoer uitvoeren door onderaannemers Revo en TCR laten. Zij nemen ieder de helft van het aantal ritten voor hun rekening.

Cors Zijlmans, Connie Houke-Menheere, Monique Huijgens (Revo), Peter Markusse (TCR) en Patrick van den Oetelaar (DVG)

Opties

Deel deze pagina: