Nieuwsbericht Kennedymars start dit jaar in Steenbergen

Gepubliceerd op: 18 mei 2017

Het is al de twaalfde editie van de Kennedymars in Geertruidenberg, maar dit jaar start het wandelevenement voor het eerst in Steenbergen. Burgemeester Ruud van den Belt, zelf afkomstig uit Geertruidenberg en voorheen wethouder in Geertruidenberg, heeft er nu voor gezorgd dat de mars dit jaar in Steenbergen begint. Hij lost dan ook het startschot voor de deelnemers. Samen met collega-burgemeester Willemijn van Hees wacht hij de deelnemers ook weer op bij de finish in Geertruidenberg en reiken ze samen de oorkondes uit.

'Brabantse' Kennedymars verbindt Steenbergen en Geertuidenberg

In 1963 vroeg de Amerikaanse president John F Kennedy zich af of de officieren van het US Marine Corps voldoende uithoudingsvermogen hadden om binnen 20 uur 50 mijl ofwel 80,467 kilometer te  lopen. Deze uitdaging heeft opvolging gekregen. De Kennedymars is nu een wandeltocht die ook in Nederland op veel plaatsen georganiseerd wordt. Burgemeester Ruud van den Belt: "Dat deze tocht dit jaar in Steenbergen begint, vind ik fantastisch. Met deze wandeltocht maken we de  verbinding tussen Geertruidenberg en Steenbergen heel concreet. Voor mij persoonlijk is het een eer omdat ik me nauw verbonden met deze beide vestingsteden."

Doe mee!

Woensdagavond 24 mei om 21.00 uur start de 80 kilometer wandeltocht. De 40 kilometer wandeling start op 25 mei om 07.30 uur en de fietstocht van 80 kilometer begint om 08.30 uur. Opgeven kan nog.

Opties

Deel deze pagina: