Nieuwsbericht Kamerleden brengen bezoek aan de Steenbergse praktijk

Gepubliceerd op: 17 november 2016

Maandag 14 november 2016 brachten Roald van der Linde (VVD) en Roland van Vliet (onafhankelijk) een bezoek aan de gemeente Steenbergen. Beide Kamerleden zijn lid van de vaste Kamercommissie volkshuisvesting.

Na een korte kennismaking met beleidsambtenaren volkshuisvesting van de gemeente Steenbergen zijn actuele thema's besproken zoals huisvesting statushouders, de nieuwe woningwet, het proces rond het maken van prestatieafspraken, verduurzamen van de woningvoorraad en de combinatie van zorg en wonen. De laatste twee onderwerpen zijn vervolgens ook in de praktijk bekeken.

Bezoek Dinteloord 161116 foto Kamerleden brengen bezoek aan Steenbergse praktijk (2)
dhr Van Vliet, dhr Van  der Linde in gesprek
met dhr Van der Boom en dhr Nieuwkerk

In Dinteloord is een bezoek gebracht aan de door Woonkwartier gerenoveerde woningen aan de De Ruyterstraat en de Pr. Irenestraat. Directeur Ruud van der Boom en projectleider Wim Nieuwkerk van Woonkwartier gaven tekst en uitleg.

Reginahof

Vervolgens is Reginahof in Steenbergen bezocht. Daar verzorgden eigenaren Rene en Silvia Heijnen en kwartiermaakster Kitty Hillen een toelichting op hoe Reginahof is ontstaan en nu in bedrijf is. Roald van der Linde roemde Reginahof als een prachtig voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is in Nederland.

161116 foto Kamerleden brengen bezoek aan Steenbergse praktijk (1)
Voor Roland van Vliet betekende dit werkbezoek dat hij nog meer oog heeft gekregen voor het feit dat we niet alleen de praktijk van de volkshuisvesting moeten laten aansluiten op Haags beleid, maar dat het soms ook andersom moet.

Leerzaam en informatief werkbezoek

Wethouder Petra Lepolder kijkt terug op een leerzaam en informatief werkbezoek: "Het is geweldig om aan Den Haag te laten zien welke mooie ontwikkelingen op het gebied van volkshuisvesting hier in Steenbergen plaatsvinden. Daarnaast was het voor onze beleidsambtenaren volkshuisvesting bijzonder waardevol om eens te praten met de personen die verantwoordelijk zijn voor het rijksbeleid wat hier op lokaal niveau uitgevoerd moet worden."

Opties

Deel deze pagina: