Nieuwsbericht IJspret en Glas in 't bakkie gaan hand in hand

Gepubliceerd op: 15 december 2017

Gianni Romme, (oud-)schaatskampioen én glascoach van Nederland, was zaterdag 9 december in Steenbergen voor de opening van het IJsfestijn én de campagne 'Glas in 't Bakkie'. De campagne is bedoeld om mensen te motiveren nog meer verpakkingsglas te scheiden. Hoe beter dit gebeurt, hoe hoger de hoeveelheid glas die hergebruikt kan worden en dat is uiteraard goed voor ons milieu.

Het mag voor zich spreken, dat de schaatsvedette van weleer ook de ijsvloer op ging, om samen met burgemeester Ruud van den Belt de officiële opening van het IJsfestijn te verzorgen. Het startsein voor vier weken ijspret was een kus van oud-wielerkampioen Michael Boogerd aan zijn partner, ijsdanseres Darya Nucci, die vervolgens een wervelende show gaf.

Afvalinzameling

Medewerkers van Stichting Nedvang – de landelijke organisatie die de inzameling en recycling van verpakkingsafval coördineert – gaven op de Markt tekst en uitleg aan het publiek over de campagne 'Glas in 't bakkie'. Medewerkers van de gemeente Steenbergen en wethouder Marijke Vos waren eveneens van de partij. Zij gaven voorlichting en beantwoordden vragen over het 'omgekeerd inzamelen' van (rest)afval dat volgend voorjaar overal wordt ingevoerd in onze gemeente.

Stichting Nedvang maakte van de opening van het IJsfestijn en de afvalcampagne(s) een mooie impressie.

Opening IJsfestijn door burgemeester Van den Belt

Gianni Romme in gesprek met organisatie ijsfestijn en de burgemeester

Opties

Deel deze pagina: