Nieuwsbericht Hitteplan van kracht

Gepubliceerd op: 19 juni 2017

Vandaag  is het hitteplan geactiveerd voor de provincies Utrecht, Overijssel, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Dit betekent dat het nodig is om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken. Verder is het nodig om alert te zijn op zonverbranding van de huid.

Het hitteplan moet vooral problemen voor ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht beperken. Deze mensen zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen. Het RIVM roept op om in de genoemde  provincies extra aandacht te besteden aan deze kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen door het warme weer zo veel mogelijk te beperken.

Maatregelen tegen de zon en de hitte

• Voldoende drinken;
  • Dunne kleding dragen die wel enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon;
  • Zonnebrandcrème aanbrengen op de huid;
  • In de schaduw blijven;
  • Lichamelijke inspanning in de middag beperken;
  • Houd de woning koel door tijdig gebruik van zonwering, ventilator of airconditioning;
  • Let extra op mensen in je omgeving die zorg nodig hebben.

Tips, advies en hulp nodig?

Voor tips, advies of vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw regionale GGD. Het Rode Kruis deelt ook adviezen via de website en sociale media zolang de hitte aanhoudt. Ook op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant vindt u informatie over wat te doen bij hitte.

Opties

Deel deze pagina: